Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes πάει το παρκάρισμα σε άλλο επίπεδο (+video)

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes πάει το παρκάρισμα σε άλλο επίπεδο (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes πάει το παρκάρισμα σε άλλο επίπεδο (+video)

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία εξελίσσει σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος σε συνεργασία με τη Bosch.

Advertisement
Advertisement

Οι δοκιμές έλαβαν χώρα στο παρκινγκ μεγάλου ξενοδοχείου των ΗΠΑ και όπως βλέπουμε είχαν αρκετή επιτυχία.

Συγκεκριμένα το Intercontinental του Los Angeles είχε την τιμητική του όσον αφορά την τεχνολογία αυτόματου παρκαρίσματος για την Mercedes-Benz. Η EQS που βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο, φέρει την σφραγίδα της Bosch και καταφέρνει να ελιχθεί σε ελάχιστο χώρο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Advertisement
Advertisement

Το παράδοξο είναι πως δεν χρειάζεται καν να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της ο οδηγός, αφού νωρίτερα έχει κατέβει και πιθανότητα κάθεται ήδη στο… γραφείο του. Αυτό είναι και το νόημα της νέας τεχνολογίας πάνω στην οποία εργάστηκαν Bosch και Mercedes-Benz.

Να εξοικονομεί κανείς όλον εκείνο τον απαιτούμενο χρόνο που «τρώει» καθημερινά ψάχνοντας χώρο στάθμευσης. Απλώς παρατάς την EQS και εξαφανίζεσαι, έχοντας βέβαια τον πλήρη έλεγχο μέσα από την εφαρμογή Mercedes me στο smartphone.

Advertisement

Πέρα από χρόνο, η τεχνολογία Intelligent Park Pilot φιλοδοξεί να εξασφαλίσει περισσότερες θέσεις στάθμευσης στα οργανωμένα parking εμπορικών κέντρων και ξενοδοχείων. Αυτό συμβαίνει καθώς το αυτόματο σύστημα δεν έχει ανάγκη την παρουσία επιβατών, επομένως δεν χρειάζεται να μπει σε χώρο που θα ανοίγουν οι πόρτες.

Το σύστημα αυτόνομου… παρκαρίσματος έχει προβλέψει και την παρουσία πεζών στο περιβάλλον, αποφεύγοντας φυσικά πιθανά δυσάρεστα γεγονότα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη διαδικασία που θα μας λύσει τα χέρια σε λίγα χρόνια…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι τα πιο ασφαλή νέα μοντέλα; (+video)
Κάτι από Star Wars στον ήχο της Mercedes EQS (+video)
H Mercedes EQS κυκλοφορεί και στον ψηφιακό κόσμο (video)