Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mercedes EQS SUV: Ο συνοδηγός βλέπει ταινίες εν κινήσει

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQS SUV: Ο συνοδηγός βλέπει ταινίες εν κινήσει

Mobility

Mercedes EQS SUV: Ο συνοδηγός βλέπει ταινίες εν κινήσει

Mobility

Το νέο ταμπλό-υπερπαραγωγή MBUX Hyperscreen της Mercedes είναι ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσει κανείς από την… αυτοκινητομουρμούρα.

Advertisement
Advertisement

Όσο μπαίνουμε με μεγαλύτερες αξιώσεις στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης, τόσο θα ανακύπτουν και ολοένα νέα προβλήματα. Και ένα από αυτά θα είναι το πως οι επιβάτες αλλά και ο οδηγός θα “σκοτώνουν” την ώρα τους σε ένα αυτοκίνητο που θα πηγαίνει μόνο του.

Μπορεί αυτό να αργεί ακόμα, όμως ήδη τα συστήματα πολυμέσων έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που παρέχουν πλέον μοναδικές δυνατότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο. Και ένα από τα πιο προχωρημένα από αυτά είναι το νέο MBUX Hyperscreen το οποίο εφοδιάζει αρχικά την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes, την EQS.

Advertisement
Advertisement

Το MBUX έχει διαγώνιο 56 ιντσών και καλύπτει όλο σχεδόν το ταμπλό από άκρη σε άκρη. Εμπρός από τον συνοδηγό βρίσκεται μία OLED οθόνη των 12,3 ιντσών, η οποία επιτρέπει στον συνεπιβάτες να βλέπει video ακόμα και με το αυτοκίνητο σε κίνηση στο νέο EQS SUV.

Για να γίνει αυτό ο συνεπιβάτης θα πρέπει να φορά ακουστικά για να μην παρενοχλεί τον οδηγό. Όμως ή Mercedes ξέρει ότι ο οδηγός δεν θα αποφύγει να ρίχνει ματιές εκεί, οπότε έχει ένα δεύτερο σύστημα με το οποίο παρακολουθεί που κοιτάζουν τα μάτια του οδηγού. Και αν κάνει παρασπονδίες χαζεύοντας το Netflix αντί τον δρόμο, η οθόνη του συνοδηγού κλείνει αυτόματα.

Advertisement

Πάντως η Mercedes δεν είναι η πρώτη που δίνει αυτή την δυνατότητα, καθώς ήδη η Jeep το κάνει στο Grand Wagoneer και το Grand Cherokee. Η Mercedes σκοπεύει να επεκτείνει αυτό το σύστημα και σε άλλα μοντέλα της που έχουν οθόνη συνοδηγού, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το πρώτο πάντως που θα έχει αυτή την δυνατότητα θα είναι το νέο EQS SUV, το μεγάλο ηλεκτρικό crossover της εταιρίας, με τρεις σειρές καθισμάτων και μηχανικά μέρη τα οποία θα προέρχονται από την EQS. Η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στις 19 Απριλίου, και μεταξύ άλλων θα διαθέτει και έκδοση AMG.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To IVI σύστημα infotainment της LG στην Mercedes EQS (+video)
Η Mercedes βιάζεται να παρουσιάσει τις ηλεκτρικές EQE και EQS
Κάτι από Star Wars στον ήχο της Mercedes EQS (+video)