Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes κατέβασε τα… τανκς στο Λας Βέγκας (+video)

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes κατέβασε τα… τανκς στο Λας Βέγκας (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes κατέβασε τα… τανκς στο Λας Βέγκας (+video)

ΝΕΑ

Η επερχόμενη ηλεκτρική Mercedes EQG κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της και μάλιστα με πολύ ιδιαίτερα «κόλπα».

Advertisement
Advertisement

Σε μια πολύ εντυπωσιακή επίδειξη των ικανοτήτων του ηλεκτρικού της SUV, η Mercedes-Benz παρουσίασε την μοναδική ικανότητα στροφής 360 μοιρών κατά τα πρότυπα των τανκς με τέσσερα πρωτότυπα EQG κατά τη διάρκεια της CES στο Λας Βέγκας.

Αυτές οι συγχρονισμένες περιστροφές 360 μοιρών, που ονομάστηκαν «στροφές G» από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, γίνονται δυνατές με τη χρήση ηλεκτρικών κινητήρων για την ανεξάρτητη τροφοδοσία κάθε τροχού, επιτρέποντας στο SUV να εκτελεί απρόσκοπτες περιστροφές στον άξονά του.

Η όλη επίδειξη χρησιμεύει ως διαφημιστικό κόλπο, αν και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την πρακτική χρησιμότητα των στροφών τύπου «τανκ» σε πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Ο ελιγμός θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελής κατά την πλοήγηση σε στενά μονοπάτια κατά τη διάρκεια δύσκολων εκτός δρόμου διαδρομών, προσφέροντας τη δυνατότητα περιστροφής αυτοκινήτου με ακρίβεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταγωνίστρια Rivian παρουσίασε μια παρόμοια λειτουργία στροφής τανκ στη διαφήμιση πριν από την κυκλοφορία του R1T, αλλά τελικά την απέκλεισε από το μοντέλο παραγωγής λόγω ανησυχιών για πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Advertisement

Ωστόσο, η Mercedes-Benz δεν έχει υπονοήσει τέτοιες επιφυλάξεις και η δημόσια επίδειξη στο Λας Βέγκας υποδηλώνει ότι η στροφή τύπου τανκς μπορεί να αποτελέσει ακόμη και βασικό σημείο μάρκετινγκ για την EQG παραγωγής.

Κάτω από τα ελαφρώς καμουφλαρισμένα οχήματα εξέλιξης, η EQG διαθέτει ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση, άκαμπτο πίσω άξονα και πάτωμα ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα. Το SUV είναι εξοπλισμένο με πάνελ κάτω από το αμάξωμα από κέβλαρ για την προστασία των εξαρτημάτων του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Advertisement

Ενώ οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες του συστήματος κίνησης παραμένουν αδιευκρίνιστες, οι αναφορές δείχνουν ότι οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά μεταξύ 600 και 670 ίππων. Προβλέπεται και ένα προαιρετικό πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου με αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα.

@shmee150 Spin class for the new @Mercedes-Benz EQG on Las Vegas Blvd! 😱 #MercedesBenz #EQG #CES2024 #LasVegas #Shmee150 ♬ original sound – Tim Shmee150

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes EQG έρχεται φουριόζα και ηλεκτρισμένη!
Πότε θα δούμε την ηλεκτρική Mercedes G-Class;
Τί είναι το «G-Turn» της νέας Mercedes EQG; (+video)