Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε την ηλεκτρική Mercedes G-Class;

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε την ηλεκτρική Mercedes G-Class;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε την ηλεκτρική Mercedes G-Class;

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών, η Mercedes-Benz G-Class, θα περάσει στη σύγχρονη εποχή της αυτοκίνησης. Σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz, μεταξύ άλλων, παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκίνητου του Μονάχου και το πρωτότυπο της EQG, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της G-Class.

To αυτοκίνητο είχε ελαφρύ καμουφλάζ στο αμάξωμά του, όμως οι επισκέπτες μπορούσαν να καταλάβουν στοιχεία από αυτό.

Η εταιρεία απέφυγε για ακόμα μία φορά να ανακοινώσει κάποια στοιχεία που να αφορούν στο αυτοκίνητο. Όμως το γεγονός ότι το είχε ως έκθεμα στο Μόναχο σημαίνει ότι πλησιάζει ο χρόνος της επίσημης παρουσίασής του.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτό αναμένεται να γίνει εντός των πρώτων μηνών της επόμενης χρονιάς. Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQG θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr το οποίο βρίσκεται στο Graz (Αυστρία). Εκεί, παράγεται παραδοσιακά το μοντέλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς τα στελέχη της Mercedes-Benz η EQG θα διατηρεί τον χαρακτήρα που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης όσο και αναφορικά με την πολυτέλεια και την ασφάλεια.

Advertisement

Το καινούργιο μοντέλο βασίζεται στην τελευταία έκδοση της G-Class (αυτή με τον κωδικό «W463»). Διαθέτει πλαίσιο τύπου σκάλας το οποίο είναι μια παραλλαγή αυτού που χρησιμοποιείται στην υπάρχουσα γενιά του πολυτελούς εκτός δρόμου αυτοκινήτου.

Σε αυτό θα είναι ενσωματωμένες οι μπαταρίες του οι οποίες θα περιβάλλονται από ανθρακονημάτινο πλαίσιο για να προστατεύονται καλύτερα. Η EQG θα έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, ώστε να συμβάλλουν όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά στην εκτός δρόμου κίνηση.

Advertisement

Τέλος, το καινούργιο μοντέλο θα διαθέτει σύστημα το οποίο θα έχει επιπλέον τρία προγράμματα λειτουργίας, τα «Trail», «Rock» και «Sand», για την περίπτωση που ο οδηγός θέλει να κινηθεί σε δύσβατο μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται η μικρή Mercedes G-Glass (+video)
Αυτό το αυτοκίνητο τις ελκύει πολύ!
Μη ξεγελιέστε: Ακόμα και τα θηρία κολλάνε στο χιόνι (+videos)