Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mini τα έκανε μαντάρα στη Σαγκάη (+video)

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mini τα έκανε μαντάρα στη Σαγκάη (+video)

ΝΕΑ

Η Mini τα έκανε μαντάρα στη Σαγκάη (+video)

ΝΕΑ

Η Mini κατάφερε να εκνευρίσει τους Κινέζους στο Shanghai Auto Show με το φιάσκο του παγωτού.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά της Κίνας είναι πολύ σημαντική για πολλά εργοστάσια καθώς πολλοί πιστεύουν ότι τα επόμενα χρόνια εκεί θα είναι το επίκεντρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας στον τομέα της αυτοκίνησης. Η Mini και η BMW είναι από τις εταιρείες που θέλουν να κάνουν άνοιγμα προς τον κολοσσό της Ασίας ξεδιπλώνοντας τόσο τη φιλοσοφία τους όσο και τα μοντέλα τους στο κοινό της Κίνας.

Η παρουσία λοιπόν της Mini στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023 ήταν επιβλητική με την θρυλική μάρκα να παρουσιάζει στο κοινό το νέο της ηλεκτρικό Cooper SE, το πρωτότυπο Aceman, αλλά και την νέα τεχνολογία Spike προσωπικού βοηθού. Το πρόγραμμα και η δομή του περιπτέρου είχαν στηθεί προσεκτικά από την Mini, ωστόσο ένα… παγωτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει αρνητική εικόνα στη μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Mini ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 300 παγωτά στους επισκέπτες για λόγους προώθησης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καλωσορίσει, αλλά και να προσελκύσει πελάτες. Τα πράγματα ωστόσο στράβωσαν πολύ όταν ένας από τους υπαλλήλους που είχαν αναλάβει να μοιράσουν τα παγωτά αρνήθηκε να δώσει παγωτό σε έναν ντόπιο επισκέπτη επικαλούμενος ότι τελείωσαν και την αμέσως επόμενη στιγμή έδωσε παγωτό σε έναν επισκέπτη από κάποια δυτική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία επισκέπτη, στο σταντ με τα παγωτά βρίσκονταν δύο υπάλληλοι της Mini και όταν πλησίασε ο Κινέζος επισκέπτης του ανάφεραν ότι τελείωσαν τα παγωτά της προσφοράς. Λίγα λεπτά αργότερα πλησίασε το σταντ ένας επισκέπτης από κάποια δυτική χώρα (Ευρώπη ή Αμερική) και οι υπάλληλοι της Mini του πρόσφεραν παγωτό προς μεγάλη έκπληξη εκείνων που… έφαγαν πόρτα λίγα λεπτά πριν.

Advertisement

Αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας ξέσπασε σάλος για το συμβάν και τα σχόλια, οι φωτογραφίες και τα βίντεο έκαναν γρήγορα viral το θέμα. Μάλιστα, στην μεγαλύτερη πλατφόρμα Weibo της Κίνας έγινε το δεύτερο πιο δημοφιλές θέμα με 93 εκατομμύρια θεάσεις! Η BMW-Mini πάντως έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν αναφέροντας ότι οι υπάλληλοι στο σταντ είχαν προσληφθεί αποκλειστικά για την Έκθεση και δεν ήταν εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της BMW. Όπως και να έχει, η εταιρεία υποσχέθηκε να εντατικοποιήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των υπαλλήλων της.

Advertisement

Δείτε το σχετικό βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το Mini Coοper είναι… Φρανκενστάιν
Η Mini παρουσιάζει τον Spike (+video)
Αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό Mini

Advertisement