Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes ετοιμάζει θηριώδη οθόνη infotainment 55 ιντσών

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes ετοιμάζει θηριώδη οθόνη infotainment 55 ιντσών

ΝΕΑ

Η Mercedes ετοιμάζει θηριώδη οθόνη infotainment 55 ιντσών

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τα αυτοκίνητά της με οθόνες υψηλής ευκρίνειας.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που οι περισσότεροι κατασκευαστές διατυμπάνιζαν ότι ήρθε η ώρα να μειώσουν τις οθόνες στις καμπίνες των αυτοκινήτων τους προκειμένου να κάνουν απλά τα συστήματα διαχείρισης και infotainment και να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Αυτή η τακτική φαίνεται πως τελικά ήταν απλά λόγια του αέρα καθώς όλοι πιέζουν για ακόμα περισσότερες οθόνες και ακόμα περισσότερες πληροφορίες προς τον οδηγό και τους επιβάτες. Η Mercedes-Benz μάλιστα, μέσω του επικεφαλής τεχνολογίας της Μάρκους Σέφερ, υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα τα μοντέλα της θα έχουν ακόμα μεγαλύτερες οθόνες στο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε ο Σέφερ στο Autocar, στόχος της εταιρείας είναι όλο το ταμπλό να είναι καλυμμένο με οθόνη, από γωνία σε γωνία, κάτι που θα φέρει επανάσταση στον τρόπο χρήσης και επικοινωνίας με το αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο σύστημα θα έχει διαγώνιο 55 ιντσών, τεχνολογία της LG με OLED και εξαιρετικά γραφικά καθώς θα χρησιμοποιεί λογισμικό από παιχνιδομηχανές.

Στα τωρινά μοντέλα της Mercedes-Benz έχει επικρατήσει η ήδη εντυπωσιακή Hyperscreen η οποία αποτελείται από τρεις οθόνες, μία 12,3 ιντσών, μια 17,7 ιντσών και μία 12,3 ιντσών για τον συνεπιβάτη.

Advertisement

Η Mercedes-Benz δεν είναι πάντως η μοναδική εταιρεία που κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Είδαμε πρόσφατα την Audi να τοποθετεί στο φουτουριστικό Grandsphere οθόνη σε όλο το πλάτος του ταμπλό και την BMW να τοποθετεί στη Σειρά 7 την κινηματογραφική οθόνη των 31 ιντσών για τους πίσω επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am
Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;
H AMG S 63 της Mansory τα ρίχνει ακόμη και σε supercars

Advertisement