ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz Ε-Class, o… Προκρούστης και οι Κινέζοι

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes-Benz Ε-Class, o… Προκρούστης και οι Κινέζοι

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz Ε-Class, o… Προκρούστης και οι Κινέζοι

ΝΕΑ

Η… ειδική έκδοση της E-Class για την κινεζική αγορά είναι έτοιμη και οι εκεί πελάτες της γερμανικής εταιρείες μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερες ανέσεις από τους Ευρωπαίους ή τους Αμερικανούς.

Advertisement
Advertisement

Η καινούργια E-Class έχει κυλίσει ήδη τους τροχούς της στη Γηραιά Ήπειρο αλλά όχι και στην Κίνα. Ως γνωστόν, το νέο μοντέλο της Mercedes-Benz πρέπει να πληροί τη βασική απαίτηση των Κινέζων: Να είναι αποκλειστικά μακρύτερη σε μήκος και μεταξόνιο, συγκριτικά.

Έτσι, η γερμανική εταιρεία δημιούργησε την Ε-Class L, την επιμηκυσμένη εκδοχή του μοντέλου. Όπως ανακοινώθηκε, το μήκος της φτάνει τα 5.092 χλστμ., δηλαδή είναι κατά 143 χλστμ. μακρύτερη από την ευρωπαϊκή έκδοση.

Αντίστοιχα, το μεταξόνιό της φτάνει τα 3.094 χλστμ., αυξημένο κατά 133 χλστμ., συγκριτικά. Το επιπλέον μήκος έχει ως αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο ιδίως για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι θέλουν να αισθάνονται ακόμα πιο άνετα.

Advertisement
Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο, η Ε-Class L πλησιάζει περισσότερο στην S-Class. Το επιπλέον μήκος της είναι ορατό από τις επιμηκυμένες πίσω πόρτες και από την αντίστοιχη διαμόρφωση των εκεί κολώνων του αμαξώματος.

Ο εξοπλισμός του μοντέλου δεν διαφέρει σημαντικά από αυτόν με τον οποίο διατίθεται η E-Class στην Ευρώπη, όμως είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες και τις επιθυμίες των Κινέζων πελατών της Mercedes-Benz.

Advertisement

Για παράδειγμα, τα γραφικά στην κεντρική οθόνη και είναι σύμφωνα με την αισθητική που αυτοί προτιμούν, υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες είναι δημοφιλείς εκεί και στο πίσω μέρος έχουν διαμορφωθεί επιφάνειες για την ασύρματη φόρτιση δύο smartphones.

Advertisement

Τα πίσω προσκέφαλα είναι θερμαινόμενα, τα καθίσματα έχουν μηχανισμό μασάζ και πτυσσόμενο υποπόδιο και υπάρχει κορυφαίο ηχοσύστημα της «Burmester». Σύμφωνα με όσα έγιναn γνωστά από τον κινεζικό αυτοκινητικό Τύπο, η Mercedes-Benz E-Class L θ αρχίσει να πωλείται στη χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντίστοιχο δημοσίευμα στην ινδικό Τύπο αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εκδοχή του πολυτελούς μοντέλου της γερμανικής εταιρείας θα είναι κι εκεί διαθέσιμο από τα μέσα της επόμενης χρονιάς και έπειτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η καινούργια Mercedes-Benz E-Class (+video)
Τι κάνει η Mercedes EQS SUV στον «τάρανδο»;
Τα crash tests της Mercedes-Benz στα ηλεκτρικά της (+ video)

Advertisement