Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Mercedes-Benz E-Class είναι κορυφαία!

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Mercedes-Benz E-Class είναι κορυφαία!

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes-Benz E-Class είναι κορυφαία!

ΝΕΑ

Η Ε-Class, το πιο εμβληματικό μοντέλο της Mercedes-Benz εξελίσσεται ακόμα περισσότερο, θέλοντας να διατηρήσει τα σκήπτρα του καλύτερου business μοντέλου στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Ανανεωμένη σε εμφάνιση, μηχανικά μέρη, ενεργητική και παθητική ασφάλεια, η καινούργια Mercedes-Benz E-Class έχει εκσυγχρονιστεί ριζικά διατηρώντας το χαρακτήρα που την καθιέρωσε στην κορυφή της κατηγορίας.

Το γερμανικό πολυτελές μοντέλο διατηρεί φυσικά τις αναλογίες μιας κλασικής λιμουζίνας, με το αμάξωμα να είναι μεγαλύτερο προς κάθε κατεύθυνση και πιο ευρύχωρο, χάρη στο μεγαλύτερο κατά δύο εκατοστά μεταξόνιο (2.961 χλστ.), σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, αλλά και την τοποθετημένη προς τα πίσω καμπίνα των επιβατών. Παράλληλα έχουν διατηρηθεί στοιχεία όπως ο κοντός εμπρός πρόβολος και η μεγάλη επιφάνεια του καπό.

Advertisement
Advertisement

Ένα επίσης στοιχείο που κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή τη νέα γενιά Mercedes-Benz E-Class είναι το ρευστό και αεροδυναμικό στυλ, χωρίς να απουσιάζει το παραδοσιακό στοιχείο. Η ενεργή μάσκα αποτελείται ουσιαστικά από μια ενιαία, μαύρη επιφάνεια θυμίζοντας τα μοντέλα Mercedes-EQ, που συνδέεται -για καλύτερη αεροδυναμική- με τους τεχνολογίας LED προβολείς. Μάλιστα, ανάλογα την έκδοση, η μάσκα της νέας E-Class είναι και φωτιζόμενη.

Advertisement

Το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz E-Class συνδυάζει με επιδεξιότητα τη χαρακτηριστική, κορυφαία ποιοτική προσέγγιση της εταιρείας με ψηφιακά στοιχεία που φτάνουν στο όριο του φουτουρισμού. Την παράσταση κλέβει φυσικά το σύστημα MBUX Superscreen, το οποίο αποτελείται από μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και μια προαιρετική εμπρός από τον συνοδηγό, ενώ ο οδηγός έχει μπροστά ένα υψηλής ανάλυσης ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement

Όλες καλύπτονται από ένα ενιαίο, εντυπωσιακό γυάλινο πάνελ που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό και συμβάλλει στη δημιουργία ενός high end περιβάλλοντος στο οποίο τα φυσικά χειριστήρια είναι ελάχιστα. Ταυτόχρονα η απεικόνιση των εικονιδίων, τα οποία είναι κωδικοποιημένα, είναι εμφανώς βελτιωμένη αναπαράγοντας πιστά το περιβάλλον των smartphones.

Το νέο σύστημα MBUX υιοθετεί τις εξελίξεις που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην EQE SUV. Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων. Πιο αναλυτικά, οι επιβάτες της E-Class μπορούν πλέον να αλληλεπιδράσουν με εφαρμογές όπως το διάσημο βιντεοπαιχνίδι Angry Birds, το TikTok, τον φυλλομετρητή Vivaldi, το Webex, το Zoom και το Zynk, με τις δύο τελευταίες να παρέχουν τη δυνατότητα video streaming κατά παραγγελία για την κεντρική οθόνη και τις προαιρετικές για τους επιβάτες.

Advertisement

Αλλά η τεχνολογία δεν σταματά εδώ. Μια άλλη νέα εξέλιξη είναι η προαιρετική κάμερα, η οποία είναι τοποθετημένη στην κορυφή του ταμπλό και επιτρέπει στον οδηγό να βγάζει φωτογραφίες selfie ή να συμμετέχει σε διαδικτυακές βιντεοδιασκέψεις.

Εκτός των παραπάνω η νέα E-Class έχει υψηλές φιλοδοξίες και στον τομέα της ευζωίας. Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μαθαίνει με ενθουσιασμό τις αγαπημένες, προσωπικές συνήθειες των επιβατών. Για παράδειγμα, σε μία κρύα ημέρα η θέρμανση των καθισμάτων ενεργοποιείται αυτόματα, όπως και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Ή στο δρόμο προς την εργασία επιλέγει τον αγαπημένο ραδιοφωνικό σταθμό του οδηγού.

Η γκάμα των κινητήρων της καινούργιας Mercedes-Benz E-Class, χάρη στην τεχνολογία εξηλεκτρισμού και τη παράλληλη μείωση του κυβισμού, θέτει νέα δεδομένα στους τομείς της απόδοσης, της οικονομίας καυσίμου και της οικολογικής συνείδησης. Ιδίως τα 4ης γενιάς plug-in υβριδικά σύνολα δεν κάνουν συμβιβασμό και προσφέρουν όλα τα παραπάνω σε ένα τεχνολογικά προηγμένο και πολυτελές πακέτο, που μόνο η Mercedes-Benz μπορεί να δημιουργήσει.

Η δυνατότητα του ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει όλη του τη ροπή από στάση, δίνει στις plug-in εκδόσεις της E-Class την ισχύ που απαιτείται, ώστε να συνδυάζουν τις επιδόσεις τους με μειωμένες τιμές κατανάλωσης, ενώ προσφέρουν μία αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα (κατά WLTP).

H Mercedes-Benz έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην βιωσιμότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ένα από τα μέτρα είναι η χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Έτσι, κατά τη φάση σχεδιασμού της νέας E-Class εξετάστηκε προσεκτικά η σύνθεση όλων των υλικών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Πολλά από τα εξαρτήματα της νέας E-Class κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά και ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως οι επενδύσεις των καθισμάτων, οι οποίες χρησιμοποιούν άβαφο μαλλί αλπακά σε συνδυασμό με ανακυκλωμένο υλικό. Στο αφρώδες υλικό των καθισμάτων χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά πιστοποιημένες ανακυκλωμένες πρώτες ύλες σύμφωνα με την προσέγγιση «ισοζυγίου μάζας» και οι ιδιότητές τους δεν διαφέρουν από εκείνες των πρώτων υλών που παράγονται από αργό πετρέλαιο. Με αυτόν τον τρόπο, η ανάγκη για ορυκτούς πόρους μπορεί να μειωθεί διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα των προϊόντων.

Την καινούργια E-Class ακολουθεί μία μεγάλη ιστορία επιτυχίας. Η κληρονομιά της ανάγεται στις αρχές της δεκαετίας του ’50 με το μοντέλο 180 (W 120) του 1953 με αυτοφερόμενο αμάξωμα «Ponton», το οποίο εισήγαγε νέα τεχνικά δεδομένα και χαρακτηριστικά. Το 1961, ακολούθησαν οι τετρακύλινδρες εκδόσεις της σειράς «Tailfin» (W 110). Το 1968 η σειρά «Stroke/8» (W 114/115) σηματοδότησε το επόμενο μεγάλο βήμα, με την αμέσως επόμενη W 123 που ακολούθησε το 1976 να αποδεικνύεται ακόμη πιο επιτυχημένη.

Η σειρά μοντέλων W 124 που έκανε την εμφάνισή της το 1984 έφερε για πρώτη φορά τον κωδικό «E-Class», ενώ το 1995 παρουσιάστηκε η W210, έχοντας στη φαρέτρα της χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως το εμπρός μέρος με τους διπλούς προβολείς. Στις αρχές του 2002 η Mercedes-Benz λάνσαρε τη γενιά W211 και μία 7ετία μετά, το 2009 ακολούθησε η W212 σε σεντάν και Estate αμαξώματα και W207 (κάμπριο και κουπέ). Η 5η γενιά E-Class (W213) έκανε το ντεμπούτο της το 2016 και από το 2017 εμπλουτίστηκε για πρώτη φορά με την έκδοση All-Terrain.