Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει ηλεκτρικό «τέρας»

Ελλάδα 13:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει ηλεκτρικό «τέρας»

Mobility

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει ηλεκτρικό «τέρας»

Mobility

H Mercedes-AMG EQS 53 4Matic είναι μόνο η αρχή, μια και η εξέλιξη του μοντέλου με τον κωδικό EQS 63 4Matic αναμένεται να είναι ένα σεντάν με πάνω από 1.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για επίπεδα ισχύος ανάλογα του νέου υβριδικού hypercar της Mercedes- AMG, One, με την διαφορά πως το τελευταίο έχει κινητήρα από το μονοθέσιο της F1, ενώ το επερχόμενο θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Η παρουσίαση της Mercedes-AMG EQS 53 4Matic σηματοδότησε μια εντελώς νέα προσέγγιση στην πολυτέλεια, τις επιδόσεις και τη σπορ διάθεση για τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Η παρουσία της Mercedes-AMG στην Έκθεση Αυτοκινήτου IAA 2021 με το αμιγώς ηλεκτρικό sedan, δίνει το στίγμα για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσία της EQS 53 4Matic, με 761 PS και 104 kgm ροπής να καταλήγουν στους τέσσερις τροχούς, χάρη σε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες –έναν για κάθε άξονα- που έχουν τις «ευλογίες» της AMG. Μιλάμε για δεδομένα ισχύος που είναι ίδια με τα αντίστοιχα της Porsche Taycan Turbo S, μόνο που το μοντέλο της Mercedes-AMG είναι βαρύτερο.

Πιο συγκεκριμένα, η Mercedes-AMG EQS 53 4Matic ζυγίζει 2.655 κιλά (είναι 300 κιλά βαρύτερη από την Taycan Turbo S) και κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα (σχεδόν μισό δευτερόλεπτο περισσότερο από το μοντέλο της Porsche). Τη διαφορά αυτή στις επιδόσεις, θα έρθει να «καλύψει» η ακόμα δυνατότερη έκδοση της EQS, με τον κωδικό EQS 63 AMG 4Μatic, η οποία αναμένεται να έχει περισσότερους από 1.000 ίππους.

Advertisement

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 107,8 kWh θα παραμένει, ενώ θα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στη διαχείριση των κινητήρων, κάτι που θα κάνει τις επιδόσεις ακόμα καλύτερες και πιο δυναμικές. Ομοίως με την ιπποδύναμη και η ροπή θα πάρει την ανιούσα, παρουσιάζοντας μια μέγιστη τιμή της τάξης των εξωπραγματικών 153,0 kgm.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ και ο Lewis Hamilton (video)
Η αγωνιστική Mercedes-AMG C 63 του DTM ψάχνει ιδιοκτήτη
Πόσο χρεώνει η Mercedes για να “ξεκλειδώσει” την τετραδιεύθυνση της EQS;