Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes με νέα στρατηγική για τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes με νέα στρατηγική για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η Mercedes με νέα στρατηγική για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία επανεξετάζει διάφορους τομείς της παρουσίας της στα ηλεκτρικά, όπως την σχεδίαση αλλά και τα ονόματα των αυτοκινήτων της.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes υφίσταται αναμένεται να προχωρήσει σε μία σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα, με αλλαγές όχι μόνο στο σχεδιασμό αλλά και στις ονομασίες των μοντέλων της.

Το κομψό, αεροδυναμικό στυλ μοντέλων όπως τα EQS και EQE, αν και φουτουριστικό, έχει αποδειχθεί διχαστικό μεταξύ των παραδοσιακών πελατών της Mercedes-Benz που προτιμούν μια πιο κλασική αισθητική.

Αναγνωρίζοντας αυτή την αντίδραση των πελατών της, ο Christoph Starzynski, αντιπρόεδρος για την εξέλιξη των αυτοκινήτων της Mercedes, άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει μια απομάκρυνση από την σχεδιαστική γλώσσα που είδαμε στα πρόσφατα ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Επισήμανε το Concept CLA ως πιθανή κατεύθυνση για τα μελλοντικά σχέδια, με πιο ευδιάκριτα μπροστινά και πίσω άκρα και μια αναγνωρίσιμη μάσκα.

Η συζήτηση άγγιξε επίσης την ονομασία των ηλεκτρικών μοντέλων. Ενώ η επωνυμία «EQ» θα συνεχίσει να σηματοδοτεί την ηλεκτρική τεχνολογία, η ονοματολογία είναι προς εξέταση.

Καθώς η Mercedes μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, η ανάγκη για ονόματα «EQ» μπορεί να μειωθεί, ενσωματώνοντας τελικά τις ηλεκτρικές παραλλαγές απρόσκοπτα στην υπάρχουσα γκάμα μοντέλων.

Advertisement

Όσον αφορά την υποδοχή των πελατών, η ανταπόκριση στα ηλεκτρικά οχήματα ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή.

Στις ΗΠΑ, υπήρξε θετική ανταπόκριση, με τη Mercedes να προσελκύει με επιτυχία πελάτες πίσω στη μάρκα.

Advertisement

Ωστόσο, στην Κίνα, η ζήτηση για ηλεκτρικά πολυτελή οχήματα παραμένει σχετικά χαμηλή, παρά τον σημαντικό ρόλο της χώρας στις παγκόσμιες πωλήσεις της Mercedes.

Παρά τις προκλήσεις, η Mercedes παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Ενώ αναγνωρίζει τις διαφορετικές συνθήκες της αγοράς, ειδικά σε περιοχές όπως η Κίνα, η Mercedes βλέπει να διατηρείται η καλή πορεία με τα παραδοσιακά μοντέλα και έχει αισιόδοξες προοπτικές για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes-Benz CLE και ως κάμπριο
Μercedes: Ετοιμάζεται και baby ηλεκτρική G-Class
Δώστε προκαταβολή για «μεταχειρισμένη» Mercedes-AMG One

Advertisement