Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μercedes: Ετοιμάζεται και baby ηλεκτρική G-Class

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μercedes: Ετοιμάζεται και baby ηλεκτρική G-Class

ΝΕΑ

Μercedes: Ετοιμάζεται και baby ηλεκτρική G-Class

ΝΕΑ

Από το 2026 η G-Class θα πλαισιωθεί με μία μικρότερη εκδοχή της που μαζί με την επερχόμενη EQG θα διευρύνει τη 4×4 γκάμα της στα μεγάλα σαλόνια.

Advertisement
Advertisement

H G-Class είναι ένα θρυλικό off-road μοντέλο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ξεχωριστή αυτή κατηγορία των κορυφαίων SUV. Για αυτό, η Mercedes σκοπεύει να πλαισιώσει την G-Class με ένα μικρότερο σε διαστάσεις μοντέλο που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα την κατασκευάσει πάνω σε μία εξελιγμένη πλατφόρμα (πιθανότατα από την EQG) που δε θα είναι διαθέσιμη σε άλλες εκδόσεις με θερμικό κινητήρα. Αυτή η αποκάλυψη ήρθε από τον Μάρκους Σέφερ, τον τεχνικό διευθυντή της εταιρείας στην Έκθεση Τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας.

Το μοντέλο θα εξελιχθεί και θα κατασκευαστεί από το νέο εξειδικευμένο τμήμα της Mercedes, το G. Στόχος των Γερμανών είναι να λανσάρουν την baby ηλεκτρική G-Class το 2026, λίγο μετά την EQG.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τις μικρότερες διαστάσεις που θα έχει το off-road SUV συγκριτικά με τους προκατόχους του, η πληροφορία ήρθε διά στόματος Όλα Κελένιους. Ο CEO της Mercedes αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο ως «η μικρή G, ένας γιος ή μία κόρη της εμβληματικής μεγάλης G».

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί η μικρή ηλεκτρική G-Class θα έχει στοιχεία από αυτή των μεγάλων Mercedes. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγάρδης θέλει να επιμείνει στις off-road δυνατότητες του νέου μοντέλου, ώστε να τιμήσει την κληρονομία των παλαιότερων.

Advertisement

Το πιθανότερο είναι, πως η πλατφόρμα που θα αποτελέσει τη βάση του ηλεκτρικού 4χ4 (θα τοποθετείται κάτω από την EQG) δεν θα έχει σχεδόν καμία σχέση με εκείνη της G-Class.

Όπως και η επερχόμενη ηλεκτρική έκδοση της νέας CLA (θα υπάρχουν και συμβατικές εκδόσεις), το νέο SUV της Mercedes αναμένεται να υποστηρίζει τεχνολογία 800V που θα εξασφαλίζει τουλάχιστον 600 χιλιόμετρα αυτονομίας. Ο χρήστης μάλιστα θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του 250+ χλμ. μέσω μίας 15λεπτης φόρτισης σε ταχυφορτιστή με ισχύ 250 kW.

Advertisement

Επιπλέον, θα ακολουθήσει τη φιλοσοφία της ηλεκτρικής CLA και στις μπαταρίες: είτε μία LFP (λιθίου φωσφόρου σιδήρου) είτε μία NMC (νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου) με χωρητικότητες μεταξύ 58 και 85 kWh.

Μέχρι το 2026, υπάρχει καιρός ακόμα. Προς το παρόν, η σειρά των G-Class θα επεκταθεί εντός του 2024 με τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQG. Οπότε, για τη μικρή ηλεκτρική G-Class, κάντε υπομονή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes κατέβασε τα… τανκς στο Λας Βέγκας (+video)
Το πρώτο «ελληνικό» Suzuki Jimny που μεταμορφώθηκε σε G-Class
Με τεχνητή νοημοσύνη το νέο infotainment της Mercedes-Benz

Advertisement