Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz CLE και ως κάμπριο

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-Benz CLE και ως κάμπριο

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz CLE και ως κάμπριο

ΝΕΑ

Η ανοιχτή έκδοση της CLE ξεχωρίζει με τον πλούσιο εξοπλισμό της και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes, μετά από αρκετούς μήνες από την πρεμιέρα του αντίστοιχου κουπέ, παρουσίασε την CLE Cabriolet, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσα στην άνοιξη.

Το κάμπριο των 4,850 μέτρων έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 25 χιλιοστά (συνολικά 2.865) που εξασφαλίζει επιπλέον χώρο για όσους κάθονται στις πίσω θέσεις αλλά και για τις αποσκευές. Έτσι το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 385 λίτρων με τη μαλακή οροφή κλειστή και 295 όταν έχει διπλωθεί.

Η διαδικασία ανοίγματος της οροφής (και κλεισίματος) διαρκεί 20 δευτερόλεπτα και γίνεται με ταχύτητα έως και 60 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η οροφή είναι στάνταρ αυτή που η Mercedes ονομάζει «ακουστική», αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις και εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό όταν είναι κλειστή.

Στάνταρ είναι μεταξύ άλλων τόσο το AIRCAP όσο και το AIRSCARF -το «σποίλερ» στο πάνω μέρος του παρμπρίζ που όταν ενεργοποιηθεί οδηγεί τον αέρα πάνω από τους επιβάτες και η παροχή ζεστού αέρα από το μαξιλάρι στα καθίσματα αντίστοιχα- ενώ γενικά έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Advertisement

Έτσι η κεντρική οθόνη των 11,9 ιντσών του συστήματος infotainment MBUX (o φηψιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών) μπορεί να έχει κλίση από 15 έως και 40 μοίρες προκειμένου να μειωθούν οι αντανακλάσεις με την οροφή ανοιχτή. Επίσης τα δερμάτινα καθίσματα έχουν ειδική επίστρωση που αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι η θερμοκρασία τους είναι κατά 12 βαθμούς Κελσίου πιο χαμηλή σε σχέση με τα συμβατικά.

Advertisement

Μεταξύ των εξτρά περιλαμβάνεται τόσο η σπορ ανάρτηση όσο και η ενεργή Dynamic Body Select.

H Mercedes-Benz CLE Cabriolet θα είναι αρχικά διαθέσιμη με ως CLE 200 και CLE 200 4MATIC (τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 2.000 κυβικών με 204 ίππους) και CLE 220 d (diesel 2.000 κυβικών με 197 ίππους). Όλοι οι κινητήρες έχουν ήπια υβριδική υποβοήθηση, ενώ στην πορεία θα προστεθεί στη γκάμα και η CLE 450 4MATIC με τον εξακύλινδρο των 3.000 κυβικών.

Advertisement

Οι τιμές του νέου κάμπριο της Mercedes ξεκινούν στη Γερμανία από τις 66.402 ευρώ για την CLE 200.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz CLE
Δώστε προκαταβολή για «μεταχειρισμένη» Mercedes-AMG One
Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am