Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η McLaren βάζει φερεντζέ!

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren βάζει φερεντζέ!

ΝΕΑ

Η McLaren βάζει φερεντζέ!

ΝΕΑ

Είναι πολύ πιθανό μέσα στο επόμενα διάστημα η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει έναν και μόνο, νέο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Μόνο οι ανακοινώσεις φαίνεται να απομένουν για την επισημοποίηση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της McLaren.

Πιο συγκεκριμένα, η Mumtakalat Holding Company από το Μπαχρέιν, μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον Όμιλο εφόσον τα βρει στο ποσό με το οποίο θα εξαγοράσει τους παρόντες μετόχους.

Η εταιρεία αυτή είναι ουσιαστικά ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο του Βασιλείου του Μπαχρέιν, επομένως η οικονομική της δύναμη είναι… απεριόριστη.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια περίοδο πέρυσι, η Mumtakalat κατείχε ήδη το 60% του Ομίλου McLaren και νωρίς το 2023 αύξησε περισσότερο το ποσοστό της.

Η βρετανική εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που αναζήτησε και δέχτηκε όποιον μπορούσε να μπει σαν επενδυτής για να ολοκληρώσει τα έργα της.

Advertisement

Η Mumtakalat είχε βοηθήσει και αυτή, δίνοντας 100 εκατομμύρια λίρες στην McLaren για να αποκτήσει μία σειρά από ιστορικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων και ένα μονοθέσιο που κατέκτησε παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ένα ρεπορτάζ της «Telegraph» τον περασμένο Οκτώβριο αποκάλυψε ότι η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ολοκλήρωσε το 2022 με ζημιά της τάξης των 349 εκατομμυρίων λιρών.

Advertisement

Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά ο Όμιλος, μοιάζει πως η είσοδο ανθρώπων από το Μπαχρέιν με ατελείωτο ρευστό, θα βοηθούσε σημαντικά την εταιρεία να σταθεροποιηθεί και να επικεντρωθεί στα προϊόντα της.

Σε όσα αναφέρουμε δεν συμπεριλαμβάνεται η McLaren Racing που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, διότι έχει τους δικούς της ιδιωτικούς επενδυτές.

Advertisement

Η λογική λέει, ότι αναμένουμε μόνο τα τυπικά. Η ιστορική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων ίσως βρήκε τρόπο να επιβιώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με την καινούρια McLaren GTS θα πηγαίνεις και για ψώνια (+video)
Υβριδικές οι Ferrari και Lamborghini – H McLaren θα αντέξει;
Ο Φερνάντο Αλόνσο μάλλον δεν γούσταρε καθόλου τη McLaren Elva