Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με την καινούρια McLaren GTS θα πηγαίνεις και για ψώνια (+video)

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με την καινούρια McLaren GTS θα πηγαίνεις και για ψώνια (+video)

ΝΕΑ

Με την καινούρια McLaren GTS θα πηγαίνεις και για ψώνια (+video)

ΝΕΑ

Η McLaren παρουσίασε την καινούρια GTS με περισσότερη δύναμη αλλά και πολύ καλύτερη εργονομία και πρακτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren αποφάσισε λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί το 2023 να παρουσιάσει ένα καινούριο μοντέλο που έρχεται να αντικαταστήσει την GT. Η McLaren GTS ακολουθεί την φιλοσοφία της GT συνδυάζοντας τις ισχυρές επιδόσεις με γενναίες ποσότητες φιλικότητας προκειμένου ο οδηγός να την απολαμβάνει σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητές του.

Η νέα McLaren GTS διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του προηγουμένου μοντέλου ωστόσο είναι ακόμα πιο ισχυρή και παράλληλα ακόμα πιο πρακτική. Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν ο V8 κινητήρας των 4.0 λίτρων με δύο τούρμπο να γίνει πιο ισχυρός και να αποκτήσει πλέον 635 ίππους, 14 ίππους περισσότερους από την έκδοση GT.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που φρόντισε η McLaren είναι το βάρος. Η νέα GTS είναι σχεδόν 10 κιλά ελαφρύτερη από την GT φτάνοντας πλέον τα 1.519 κιλά. Αυτό μεταφράζεται σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις με το 0-200 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 327 χλμ./ώρα.

Εκτός από τις επιδόσεις, η νέα McLaren GTS είναι καλύτερη στην εργονομία και την άνεση. Το αυτοκίνητο μπορεί να έχει επιδόσεις supercar, αλλά έχει την άνεση ενός gran tourer χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο από ανθρακονήματα και τις ενεργητικές αναρτήσεις. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι το σύστημα αύξησης του ύψους από το έδαφος είναι πολύ πιο άμεσο καθώς σε μόλις 4 δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο μπορεί από τέρμα κάτω να πάει φτάσει στο μέγιστο ύψος από το έδαφος.

Advertisement

Επιπλέον, η McLaren έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα ικανό χώρο αποθήκευσης και να προσθέσει στην GTS όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας και άνεσης προκειμένου ο οδηγός να απολαύσει το αυτοκίνητο σε καθημερνή βάση, αλλά και σε ταξίδια. Η νέα McLaren GTS αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2024.

Advertisement

Η νέα McLaren GTS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Φερνάντο Αλόνσο μάλλον δεν γούσταρε καθόλου τη McLaren Elva|
Υβριδικές οι Ferrari και Lamborghini – H McLaren θα αντέξει;
Ποιο είναι το μεγάλο «μυστικό» της McLaren;

Advertisement