Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η M70 xDrive είναι πλέον η κορυφαία BMW i7

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η M70 xDrive είναι πλέον η κορυφαία BMW i7

ΝΕΑ

Η M70 xDrive είναι πλέον η κορυφαία BMW i7

ΝΕΑ

Η BMW παρουσίασε τη νέα αμιγώς ηλεκτρική i7 M70 xDrive η οποία δεν διακρίνεται μόνο για την πολυτέλειά της και την κορυφαία τεχνολογία της.

Advertisement
Advertisement

Όταν η BMW εμφάνισε επίσημα την i7, την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή της νέας Σειράς 7, κάποιοι αναρωτήθηκαν εάν η εταιρεία θα δημιουργούσε στο μέλλον και την πιο ισχυρή εκδοχή της η οποία να φέρει το έμβλημα, την τεχνολογία και τις επιδόσεις της που εγγυάται το τμήμα Motorsport.

Τα στελέχη τής BMW δεν θέλησαν να απαντήσουν τότε και προτίμησαν να το πράξουν με απτό αποτέλεσμα. Δημιούργησαν την i7 M70 xDrive, την πιο ισχυρή εκδοχή τού μοντέλου.

Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων που διαθέτει το αυτοκίνητο φτάνει τους 660 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 1.014 Nm, όταν ο οδηγός έχει επιλέξει το πρόγραμμα «Sport» στο σύστημα «Driving Experience Control».

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, όταν αυτός ενεργοποιήσει τις επιλογές «M Sport Boost» και «M Launch Control», τότε η εφαρμοζόμενη ροπή φτάνει τα 1.100 Nm για ένα χρονικό διάστημα έως 10 δευτερόλεπτα!

Σύμφωνα με την BMW, ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας της i7 M70 xDrive έχει μέγιστη ισχύ 258 ίππους, δηλαδή όσους και η «απλή» i7 xDrive60. Ωστόσο, στον πίσω, η μέγιστη ισχύς του φτάνει πλέον τους 490 ίππους (έναντι των 313, συγκριτικά).

Advertisement

H i7 M70 xDrive έχει τις ίδιες μπαταρίες με αυτές της κανονικής έκδοσης, δηλαδή η ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητά τους είναι 105,7 kWh και η πραγματική 101,7 kWh. Μπορούν να φορτίσουν σε παροχή έως 195 kW κα σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται 34 λεπτά της ώρας για την πλήρωση με ενέργεια από το 10%-80%

Advertisement

Το βάρος της i7 M70 xDrive είναι τουλάχιστον 2.689 κιλά και σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία τού μεγάλου πολυτελούς αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου  φτάνει τα 472 χλμ.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, το νέο μοντέλο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα όταν είναι ενεργοποιημένα τα συστήματα «M Sport Boost» και «M Launch Control», ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BMW i7 xDrive60
Επίσημο: Αυτή είναι η πανίσχυρη BMW XM Label Red
Ήδη από το 1995 η BMW «έβλεπε» τη μεγάλη μάσκα (+video)