Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW i5: Πρώτη γεύση από την ηλεκτρική «5άρα» (+video)

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW i5: Πρώτη γεύση από την ηλεκτρική «5άρα» (+video)

ΝΕΑ

BMW i5: Πρώτη γεύση από την ηλεκτρική «5άρα» (+video)

ΝΕΑ

Στα χιόνια της Σκανδιναβίας κάνει το πιο δύσκολο κομμάτι των δοκιμών της η νέα ηλεκτρική BMW i5 πριν παρουσιαστεί και επίσημα το φθινόπωρο.

Advertisement
Advertisement

Η BMW συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την επέκταση της ηλεκτρικής της γκάμας, αυτή τη φορά με ένα μοντέλο που στόχο έχει να μπει σε ένα πιο premium κομμάτι της αγοράς, αποτελώντας ουσιαστικά την ηλεκτρική εκδοχή της αντίστοιχης Σειράς 5.

Η νέα i5 κάνει αυτόν τον καιρό τις τελευταίες δοκιμές της στις δύσκολες συνθήκες της Σκανδιναβίας, πριν μπουν και οι τελευταίες πινελιές από την εταιρία για την επίσημη παρουσίαση μέσα στο φθινόπωρο.

Η i5 μπήκε στο πρόγραμμα εξέλιξης από το 2021 και πλέον είναι σχεδόν έτοιμη. Το χειμερινό τεστ περιλάμβανε ένα ταξίδι 3.000 χιλιομέτρων από το Μόναχο στο κέντρο δοκιμών στην Σουηδία, για να εξετάσουν οι άνθρωποι της εταιρίας την αποτελεσματικότητα του συστήματος ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Οι δοκιμές συνεχίστηκαν όχι μόνο στους πάγους της Σουηδίας αλλά και στην Γερμανία και πέριξ του εργοστασίου στο Dingolfing που θα κατασκευάζεται.

Στις φωτογραφίες που έδωσε επίσημα η ίδια η εταιρία στην δημοσιότητα, βλέπουμε την i5 με έντονο καμουφλάζ να κάνει δοκιμές στην Σουηδία για έλεγχο των συστημάτων ασφάλειας αλλά και της αντοχής της μπαταρίας σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Advertisement

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για τα μηχανικά της μέρη, πέρα από το ότι θα υπάρχουν αρκετές εκδόσεις ισχύος και κινητήρων, και πιθανόν και μία έκδοση με τα χαρακτηριστικά Μ, αντίστοιχη με την i4 M50.

Advertisement

Θα υπάρχει επίσης και έκδοση της i5 σε Touring η οποία όμως θα εμφανιστεί μέσα στο 2024.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά στοιχεία για την i5 θα έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς το επίσημο λανσάρισμα αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο, μαζί με την παρουσίαση και της όγδοης γενιάς της “κανονικής” Σειράς 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμη να αλλάξει ονόματα στα μοντέλα της η BMW
Οι Γερμανοί «τρέχουν και δεν φθάνουν» με την Tesla
Σπουδαία νέα από τη BMW και μάλιστα σύντομα!

Advertisement