Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα κιλά ζυγίζουν οι μπαταρίες στην ηλεκτρική BMW i7;

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα κιλά ζυγίζουν οι μπαταρίες στην ηλεκτρική BMW i7;

ΝΕΑ

Πόσα κιλά ζυγίζουν οι μπαταρίες στην ηλεκτρική BMW i7;

ΝΕΑ

Σχεδόν 100 κιλά διαφορά έχει μία Lotus Elise συγκριτικά με τις μπαταρίες της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i7.

Advertisement
Advertisement

Η ναυαρχίδα της BMW ακούει στο όνομα Σειρά 7 και έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά το 1977. Από τότε κυκλοφόρησαν συνολικά έξι γενιές και πριν από λίγες εβδομάδες έκανε την εμφάνισή της η 7η. Ένα μοντέλο που διακρίνεται για την πολυτέλεια, τα υλικά κατασκευής, την άνεση ακόμα και τις επιδόσεις.

Η νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου βρίσκεται ήδη στη χώρα μας. Πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε στο Newsauto και αναλυτικό ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο, το οποίο πωλείται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες. Αρχικά υπάρχουν οι εκδόσεις βενζίνης που συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρα ενώ διαθέσιμη είναι και η έκδοση πετρελαίου.

Από εκεί και πέρα η BMW λανσάρει για πρώτη φορά και την αμιγώς ηλεκτρικά 7άρα που ονομάζεται i7 και έρχεται να πλαισιώσει τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που συνεχώς πληθαίνουν σε αριθμό. Το βάρος της BMW i7 αγγίζει τα 2.610 κιλά, γεγονός που οφείλεται τόσο στον εξοπλισμό αλλά κυρίως στις μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

Χωρητικότητα και βάρος

Οι συγκεκριμένες βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου και έχουν χωρητικότητα 106kWh, όπου οι 101,7kWh είναι διαθέσιμες. Με αυτές τις μπαταρίες η αυτονομία του μήκους 5,4 μέτρων οχήματος, ξεκινά από τα 400 χιλιόμετρα (οδήγηση σε εθνικό οδικό δίκτυο) και ξεπερνά τα 600, όταν το όχημα κινείται εντός πόλης.

Όσον αφορά το βάρος των μπαταριών, αγγίζει τα 684 κιλά στην BMW i7. Για να έχετε μία τάξη μεγέθους στην παλιά Lotus Elise Sprint το συνολικό βάρος του οχήματος ήταν στα 798 κιλά!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο όχημα προστέθηκε στο στόλο της Πυροσβεστικής;
Ποια μεταχειρισμένα εισάγουμε από το εξωτερικό;
Οριστικό! Καμία αύξηση στα διόδια

Advertisement