Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η πανίσχυρη BMW XM Label Red

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η πανίσχυρη BMW XM Label Red

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η πανίσχυρη BMW XM Label Red

ΝΕΑ

To κορυφαίο SUV της BMW είναι πιο δυνατό και από την Lamborghini Urus και από τη Ferrari Purosanque.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα λοιπόν για τη Label Red, την κορυφαία έκδοση της BMW XM, του δεύτερου αποκλειστικού μοντέλου στην ιστορία του τμήματος Μ της εταιρείας του Μονάχου μετά τη θρυλική Μ1.

Η BMW XM Label Red, όπως είναι η πλήρης επωνυμία της, ξεχωρίζει οπτικά και σε σχέση με τη στάνταρ XM από τις κόκκινες λεπτομέρειες στο αμάξωμά της και τις ζάντες των 21 ιντσών.

Αντίστοιχα έχει «κοκκινίσει» και το εσωτερικό της, ενώ το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η απόδοση του plug-in υβριδικού συστήματος πρόωσής της. Η οποία φτάνει τους 748 ίππους –τιμή κορυφαία που αφήνει πίσω της σε απόλυτα νούμερα τα hyperSUV τόσο της Lamborghini όσο και της Ferrari,

Advertisement
Advertisement

Tην Urus των 666 ίππων και την Purosangue των 729 ίππων αντίστοιχα.

Για να φτάσουν σε αυτήν την τιμή οι μηχανικοί της M GmbH της BMW αύξησαν την απόδοση του bi turbo V8 των 4.400 κυβικών από τους 489 ίππους της στάνταρ XM στους 585, ενώ δεν πείραξαν τον ηλεκτρικό κομμάτι του συστήματος. Τον ηλεκτροκινητήρα των 145 kW που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο και τη μπαταρία των 25,7 kW.

Advertisement

Έτσι η συνδυαστική απόδοση του plug-in υβριδικού συστήματος έφτασε, όπως είπαμε, τους 748 ίππους και τα 1.000 Nm, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία παρέμεινε στα 83 χιλιόμετρα.

Advertisement

Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δεύτερα και μια τελική που με το M Drivers Package ανεβαίνει από τα 250 στα 290 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει στάνταρ η ενεργητική ανάρτηση M Professional, όσο και τα φρένα M με τις εξαπίστονες εμπρός δαγκάνες.

Advertisement

Η παραγωγή της BMW XM Label Red θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η τιμή της. Κάτι που ισχύει και για την ειδική έκδοσή της Individual Frozen Carbon Black metallic που θα κατασκευαστεί μόλις 500 φορές και θα ξεχωρίζει από τα ακόμα πιο έντονα κόκκινα στοιχεία του αμαξώματός της.

Το βέβαιο είναι πως στη χώρα μας θα κοστίζει σαφώς πιο πολύ από τις 192.092 ευρώ που κοστίχει στη χώρα μας η απλή XM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW M1: H αποτυχία που τα άλλαξε όλα (+video)
Δοκιμή: BMW i7 xDrive60
Η μεγάλη επιστροφή της Naomi Campbell με BMW