Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ήδη από το 1995 η BMW «έβλεπε» τη μεγάλη μάσκα (+video)

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήδη από το 1995 η BMW «έβλεπε» τη μεγάλη μάσκα (+video)

ΝΕΑ

Ήδη από το 1995 η BMW «έβλεπε» τη μεγάλη μάσκα (+video)

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο ZBF της BMW από το 1995 για την επερχόμενη Σειρά 7, αποδεικνύει πως στο σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας είχαν «δει» το θέμα με τα μεγάλα ανοίγματα στο εμπρός μέρος από πολύ νωρίς.

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον αυτό πρωτότυπο της BMW για τη Σειρά 7 με την ονομασία ZBF, είναι του 1996 και έχει κατασκευαστεί στο χέρι από αλουμίνιο.

Το ZBF είναι τα αρχικά της φράσης στα γερμανικά «Μελλοντικό Οικογενειακό BMW» και είναι ένα πρωτότυπο με διαστάσεις 1:1– που σημαίνει πως είναι όπως ακριβώς θα κυκλοφορούσε το αυτοκίνητο αν η εταιρεία έπαιρνε την απόφαση για την παραγωγή του. Αρκετοί σχεδιαστές της BMW συμμετείχαν στη δημιουργία εκείνη την εποχή.

Advertisement
Advertisement

Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με τα μεγάλα παράθυρα στο πλάι και τους έντονους θόλους των τροχών, δίνουν ένα πολύ δυναμικό αποτέλεσμα. Ξεχωριστή μνεία αξίζει φυσικά και στην εμπρόσθια μάσκα, που έχει μεγάλα «νεφρά», πολλά χρόνια πριν το συγκεκριμένο τμήμα γίνει αντικείμενο συζήτησης ως αμφιλεγόμενη επιλογή στα σύγχρονα μοντέλα της εταιρείας.

Ξεχωριστή σημασία έχει το ότι από τότε οι σχεδιαστές πειραματίζονταν με πτυσσόμενες χειρολαβές στις πόρτες, ενώ αξίζει να υπογραμμίσουμε και τη σχεδίαση της καμπίνας, όπου μια διάταξη με ένα πρωτόλειο i-Drive δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα. Μιλάμε για το 1995 και η πρώτη επίσημη του i-Drive της BMW ήταν στην έκδοση παραγωγής της Σειράς 7, το 2001…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
SOS: Αυτό είναι το κενό ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας! (+video)
Ποια Citroen; Το YangWang U9 κινείται και με τρεις τροχούς (+video)
Καινούργιος κινητήρας για το Opel Mokka