Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lynk & Co έρχεται στην Ελλάδα

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lynk & Co έρχεται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Η Lynk & Co έρχεται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Η Lynk & Co South-Eastern Europe ανακοίνωσε την έναρξη της εμπορικής δραστηριότητάς της και στη νοτιοανατολική Ευρώπη και κατά συνέπεια και στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Η Lynk & Co ιδρύθηκε το 2016 στο πλαίσιο σύμπραξης της Volvo Cars και της Geely Automotive Holdings. Ανήκει στον όμιλο της δεύτερης και δραστηριοποιείται στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων με υβριδική και Plug-in Hybrid διάταξη κινητήρα, καθώς και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία έχουν πολυτελή χαρακτήρα.

Τα προηγούμενα χρόνια η κινεζική εταιρεία άρχισε να διαθέτει τα μοντέλα της σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης και τώρα ανακοίνωσε την αντιπροσώπευσή της και στο νοτιοανατολικό τμήμα της ηπείρου μας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, η Lynk & Co θα συνεργάζεται με την SEEAG για τη διάθεση των μοντέλων της στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, άρα και στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Η SEAAG είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε δώδεκα κράτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και έχει περισσότερα από 100 σημεία πώλησης οχημάτων σε αυτές.

Η Lynk & Co θα αρχίσει να διαθέτει το 01 στη χώρα μας και στη Ρουμανία, αρχικά. Στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Αλβανία και Μολδαβία.

Advertisement

Το Lynk & Co 01 είναι ένα SUV το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα «CMA» («Compact Modular Architecture») που έχει δημιουργήσει η Geely. Παρουσιάστηκε το 2017 και για την ευρωπαϊκή αγορά διαθέτει σύστημα Plug-in Hybrid.

Αυτό αποτελείται από ένα  υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1.477 κ. εκ. -ο οποίος αποδίδει 179 ίππους και μέγιστη ροπή 265 Nm– και έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 82 ίππων και μέγιστης ροπής 160 Nm.

Advertisement

H μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 261 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 425 Nm.

Οι μπαταρίες του είναι ιόντων λιθίου και έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 17,6 kWh και πραγματική 14,1 kWh. Σύμφωνα με την εταιρεία όταν είναι πλήρως φορτισμένες μπορούν να κινήσουν το αυτοκίνητο ως αμιγώς ηλεκτρικό σε μια θεωρητική απόσταση έως 75 χλμ. Εκτός αυτής της έκδοσης το μοντέλο διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Advertisement

Στο newsauto.gr θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαδικασίας αντιπροσώπευσης της Lynk & Co στη χώρα μας και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για ό,τι νεότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Zeekr 001 σπάει το «φράγμα» των 1.000 χιλιομέτρων
Η επόμενη μέρα της Lynk & Co σε πρωτότυπο
Η Geely θέλει να δημιουργήσει «ηλεκτρική αυτοκρατορία»