Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo αλλάζει την ονομασία των ηλεκτρικών της

Ελλάδα 7:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo αλλάζει την ονομασία των ηλεκτρικών της

ΝΕΑ

Η Volvo αλλάζει την ονομασία των ηλεκτρικών της

ΝΕΑ

Ήταν μια αναμενόμενη κίνηση. Έπειτα από την παρουσίαση των EX90 και EX30 τα στελέχη της Volvo αποφάσισαν να εφαρμόσουν κοινό τρόπο ονομαδοτοσίας των ηλεκτρικών μοντέλων τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Volvo προχωρά σε αλλαγή της ονομασίας των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Έτσι, τα XC40 Recharge Pure Electric και C40 Recharge Pure Electric μετονομάζονται σε EX40 και EC40, αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει μια ενιαία πρακτική για να μην υπάρχει σύγχυση ή διαφοροποίηση. Πέραν αυτών, η Volvo ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τη λέξη «Recharge» από την ονομασία των Plug-in Hybrid μοντέλων της.

Ωστόσο, θα διατηρήσει τους χαρακτηρισμούς «T6» και «Τ8» ως διακριτικά προσδιορισμού της μέγιστης ισχύος του κάθε συστήματος, αντιστοίχως.

Advertisement
Advertisement

Ο Μπιόρν Ανγουόλ, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και γενικός Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Ευθυγραμμίζουμε τα καινοτόμα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα μας με το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας και απλοποιούμε την επιλογή για τους καταναλωτές, καθώς συνεχίζουμε να εξηλεκτρίζουμε την γκάμα μας μας και να ανανεώνουμε τα υβριδικά μοντέλα μας».

Πέραν αυτών, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε και τη διάθεση ενός νέου πακέτου εξοπλισμού το οποίο ονομάζει «Performance pack». Αυτό θα είναι διαθέσιμο στα EX40 και EC40 -όπως ονομάζονται πλέον- και περιλαμβάνει αναβαθμισμένο λογισμικό το οποίο αυξάνει τη μέγιστη ισχύ κατά 34 ίππους.

Advertisement

Το συγκεκριμένο πακέτο θα διατίθεται σε συγκεκριμένες αγορές, όπως έγινε γνωστό. Η αναβάθμιση θα μπορεί να γίνει και μέσω διαδικασίας «over the air».

Advertisement

Επίσης, η Volvo ανακοίνωσε βελτίωση στο σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης που διαθέτουν τα XC60 και XC90. Όπως αναφέρει επίσημα, στο πρώτο μειώθηκε κατά 4% η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και στο δεύτερο κατά 2%, σε σχέση με πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo EX30 RWD Extended Range
Η Cyan ψάχνει έναν «Άγιο» γι’ αυτό το εκρηκτικό Volvo P1800 GT!
H Volvo… βαρέθηκε την Polestar