Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lotus ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Porsche

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lotus ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Porsche

ΝΕΑ

Η Lotus ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Porsche

ΝΕΑ

Η Lotus ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, θέλοντας να δει στα ίσα τις Porsche Boxster και Cayman.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ωστόσο δε θα γίνει νωρίτερα από το 2025, τη χρονιά που η Lotus ετοιμάζει πολλά λανσαρίσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός SUV, του Electre και ενός σεντάν, του Emeya.

Η κωδική ονομασία του μελλοντικού σπορ αυτοκινήτου είναι Type 135. Αυτή δόθηκε από τη βρετανική εταιρεία το 2021, όταν έγινε η πρώτη προβολή και ρίξαμε μία «ματιά» στο τι ετοιμάζεται.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία με σκοπό να ανταγωνιστεί τις Cayman και Boxster της Porsche, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2027 που προβλέπεται να έχει λανσαριστεί το Type 135.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις και κωλύματα τα τελευταία χρόνια, χάνοντας πρώτα τη συνεργασία της με την Alpine και έπειτα με την Britishvolt.

Αυτά ωστόσο δεν την έχουν εμποδίσει να ξεκινήσει από τώρα τις απαραίτητες προεργασίες, με το σχέδιο και την αρχιτεκτονική του ηλεκτρικού σπορ μοντέλου να προέχουν.

Advertisement

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία δουλεύει η Lotus έχει ονομαστεί «E-Sports» και θεωρητικά, θα μπορεί να υποστηρίξει πληθώρα σχεδίων και μεγεθών, αλλά και να αποτελέσει αρωγό στην κατασκευή αυτοκινήτων με ελαφρύ υποπλαίσιο.

Advertisement

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα να τοποθετηθούν δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, σύμφωνα με την εταιρεία. Σύμφωνα με την Lotus, η πλατφόρμα πάνω στην οποία δουλεύει θα υποστηρίζει και μπαταρίες των 66,4 kWh ή ακόμα και των 99,6 kWh.

Μπορεί το teaser που δημοσιοποίησε πριν δύο χρόνια η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να μην αποκάλυψε πολλά, αλλά επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο θα διαθέτει σλιμ προβολείς ημέρας LED οι οποίοι θα μοιάζουν αρκετά στο Lotus Emeya.

Ίσως με λίγη φαντασία, μπορούμε να φανταστούμε κάπως την εμπρός όψη του Type 135, αλλά μέχρι εκεί προς ώρας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Lotus Eletre
H Emeya είναι η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της Lotus (+video)
Εμφανίστηκε στην Ευρώπη η Lotus Eletre – Πότε έρχεται στην Ελλάδα;