Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Lordstown ενθουσιάστηκε με το Ford F 150 Lightning

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lordstown ενθουσιάστηκε με το Ford F 150 Lightning

Mobility

Η Lordstown ενθουσιάστηκε με το Ford F 150 Lightning

Mobility

Η τιμολογιακή τοποθέτηση του νέου ηλεκτρικού pick up της Ford, έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στα υψηλά κλιμάκια των στελεχών της Lordstown Motors που ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του δικού της ηλεκτρικού Endurance στην ίδια κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Με αυτονομία λίγο κάτω από τα 1.000 χιλιόμετρα, το Lordstown Endurance θέλει να μπει «σφήνα» στην αγορά των ηλεκτρικών pick up.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lordstown Motors, Steve Burns, έκανε ειδική επικοινωνία με τους μετόχους της εταιρείας για να τους ενθαρρύνει καθώς όπως ισχυρίζεται, η παρουσίαση του ηλεκτρικού pick up της Ford, ήταν «καλό νέο» για τη δική τους προσπάθεια με το Endurance. Αυτό τεκμαίρεται από το γεγονός πως η Ford κοστολογεί το F 150 Lightning Pro, στα 32.860 ευρώ, ποσό που πρέπει να τους κάνει να αισιοδοξούν για την εμπορική πορεία του δικού τους μοντέλου που θα είναι ανταγωνιστικό σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την αυτονομία και την κατανάλωση, ενώ η τιμή αγοράς θα είναι αρκετά καλύτερη όταν η Lordstown φέρει το Endurance στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Το Lightning λοιπόν, με την τιμή του επιβεβαιώνει την ορθότητα της τιμολογιακής τοποθέτησης του Endurance που ήταν βασικό επιχείρημα για να “πειστούν” οι μέτοχοι, θα ξεκινήσει να παράγεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Lordstown ισχυρίζεται ότι θα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής μπαταριών στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ επίσης θεωρεί –και διατείνεται- πως θα είναι «ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτροκινητήρων πλήμνης στον κόσμο». Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η πρόθεση της Lightning να προσφέρει τους κινητήρες στις πλήμνες των τροχών, είναι μια επιλογή που έχει απορριφθεί από ανταγωνιστές και προφανώς αξίζει την αναμονή για να δούμε προς το τέλος του έτους την πρότασή της και πως καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford F-150 Lightning: Το ηλεκτρικό του… αμερικάνικου λαού
Αυτό είναι το Baja Racer της Lordstown Motors (+video)
Νέο εργοστάσιο μπαταριών από GM και LG