Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέο εργοστάσιο μπαταριών από τις GM και LG

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο εργοστάσιο μπαταριών από τις GM και LG

Mobility

Νέο εργοστάσιο μπαταριών από τις GM και LG

Mobility

Η General Motors και η LG Energy Solution ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στο Τενεσί των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών που αποτελεί μέρος της Ultium Cells LLC, της κοινοπραξίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο στόχος των δύο εργοστασίων θα είναι να προμηθεύεται απρόσκοπτα η GM με τις απαραίτητες μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα, τα οποία όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται να πολλαπλασιάζονται. Αυτό το νέο εργοστάσιο θα προμηθεύσει τις γραμμές παραγωγής του Spring Hill της GM, καθώς εκεί θα κατασκευάζεται το ηλεκτρικό SUV Cadillac Lyriq από το 2022.

Advertisement
Advertisement

Από την ανακοίνωση που επιβεβαιώνει όλες τις λεπτομέρειες για το νέο αυτό project, προκύπτει πως το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εγκαταστάσεις που θα έχουν έκταση 2,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, όπου θα δημιουργηθούν 1.300 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η LG Chem μπορεί επίσης να κατασκευάσει ειδικού σχήματος κυψέλες ενέργειας στις ΗΠΑ, ίσως και στη νέα μορφή που η Tesla σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο Cybertruck και το Semi, με το πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους σε σχέση με τις μπαταρίες που θα παράγονται από τη Lordstown.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Oι LG και Magna συμμετέχουν στο Apple Car
Φουτουριστικό μονοθέσιο από την GM
Ανάκληση για 30 Camaro επειδή… ξεκολάει το σήμα από το τιμόνι