Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Little Car αναβιώνει την θρυλική Blower Bentley

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Little Car αναβιώνει την θρυλική Blower Bentley

ΝΕΑ

Η Little Car αναβιώνει την θρυλική Blower Bentley

ΝΕΑ

Ένα θρυλικό αυτοκίνητο του 1929 κατασκεύασε την Liitle Car σε συνεργασία με την Bentley.

Advertisement
Advertisement

Η δεκαετία του 1920 αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη εποχή στην οποία οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ασχολήθηκαν σοβαρά με τους αγώνες. Οι περισσότεροι λοιπόν, εκτός από τα βασικά τους μοντέλα για τις ανάγκες μετακίνησης των επιβατών, αποφάσισαν να σχεδιάσουν και αγωνιστικά μοντέλα για να τρέξουν σε αγώνες σε όλη την Ευρώπη και φυσικά την Αμερική.

Η Bentley δεν γύρισε την πλάτη στους αγώνες και το 1929 αποφάσισε να τροποποιήσει την 4½ Litre σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που ονομάστηκε Blower. Το αυτοκίνητο γνώρισε σημαντικές επιτυχίες και οδηγήθηκε από μεγάλα ονόματα της εποχής από το 1929 μέχρι το 1931.

Advertisement
Advertisement

Η Little Car Company που ειδικεύεται στα μοντέλα κλίμακας τα οποία μπορούν νόμιμα να οδηγηθούν, αποφάσισε να ασχοληθεί με την Bentley Blower. Το μοντέλο είναι πιστό αντίγραφο του Team Car No2 και είναι σε διάσταση 85% σε σχέση με το αυθεντικό.

Το Blower της Little Car είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 15 kW και είναι σε θέση να αναπτύξει τελική ταχύτητα 70 χλμ./ώρα. Αντίθετα, η μπαταρία δίνει τη δυνατότητα αυτονομίας 104 χιλιομέτρων. Παρά τις μικρότερες διαστάσεις η Little Car έχει φροντίσει να εξοπλίσει το αυτοκίνητο με ποιοτικές αναρτήσεις και φρένα της Brembo για βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά.

Advertisement

Η Blower Junior της Little Car Company θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 μονάδες και οι πρώτες εκδόσεις θα είναι βαμμένες στο εμβληματικό πράσινο χρώμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Little Car δημιουργεί πρωτάθλημα με mini Bugatti
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το body kit της Μansory για τη Bentley Bentayga;
Η ενδιαφέρουσα ιστορία της Bentley των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ