Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ενδιαφέρουσα ιστορία της Bentley των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ενδιαφέρουσα ιστορία της Bentley των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ

ΝΕΑ

Η ενδιαφέρουσα ιστορία της Bentley των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ

ΝΕΑ

Μια Bentley που πέρασε από πολλές περιπέτειες και για πολλές δεκαετίες ήταν «χαμένη», βρέθηκε αποκαταστάθηκε και «χτυπάει» τιμή ρεκόρ στο αυτοκινητιστικό χρηματιστήριο.

Advertisement
Advertisement

Ο Ουόλτερ Όουεν Μπέντλεϊ ίδρυσε μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων το 1919 αλλά το πρώτο της αυτοκίνητο το λάνσαρε δύο χρόνια μετά.

Αυτό ήταν το Bentley 3 Liter Sport και φυσικά ήταν πολύ πετυχημένο ως μοντέλο στην πρώτη δεκαετία λειτουργίας της εταιρείας. , το αυτοκίνητο ήταν ένα επιτυχημένο μοντέλο την πρώτη δεκαετία της ιστορίας της εταιρείας. Ο Καναδος Τζον Νταφ που είχε την αντιπροσωπεία της Bentley στο Λονδίνο, αγόρασε ένα αυτοκίνητο για να ικανοποιήσει το πάθος του για τους αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Έτρεξε στον 12ωρο αγώνα που έγινε στο Μπρούκλαντς, όπου και σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις- κάτι που δεν έμεινε απαρατήρητο από τους φίλους της ταχύτητας εκείνης της εποχής, αφού μιλάμε για το δημιούργημα μιας εταιρείας μόλις δύο ετών. Ο Νταφ είχε ενθουσιαστεί τόσο που συνέχισε να συμμετέχει σε αγώνες.

Επόμενη μεγάλη περιπέτεια ήταν ένας νέος 24ωρος αγώνας, στη Γαλλία, αυτή τη φορά. Ο αγώνας έμελλε να γίνει ορόσημο στο παγκόσμιο motorsport στερέωμα, καθώς στην εξέλιξή του έγινε το Le Mans που όλοι γνωρίζουν σήμερα. Ο Νταφ ζήτησε τη βοήθεια της εταιρείας στην προετοιμασία του αυτοκινήτου, καθώς και έναν ακόμα οδηγό για να μοιραστεί τις ώρες οδήγησης.

Advertisement

Κάπως έτσι και μέσα από «σαράντα κύματα» το δημιούργημα της Bentley με τον τρίλιτρο κινητήρα που είχε 4 κυλίνδρους και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, απέδειξε την αξία του κι έγινε ένα από τα αυτοκίνητα που θεωρούνται πλέον θρυλικά για το διάσημο αγώνα και όχι μόνο. Για το συγκεκριμένο όμως αυτοκίνητο που ήταν η πρώτη Bentley που συμμετείχε στον αγώνα του Le Mans, έμελλε η ιστορία να μην είναι τόσο ένδοξη στη συνέχεια.

Advertisement

Λίγα χρόνια μετά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έπαιξε το ρόλο του φορτηγού για τις ανάγκες της αγωνιστικής ομάδας, ενώ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’40, καταγράφεται ως… νεκροφόρα, αφού σε τέτοια το είχε μετατρέψει ο επόμενος ιδιοκτήτης του. Στη συνέχεια πουλήθηκε σε μια κυρία που με αυτό έκανε μεγάλες βόλτες τα (μεγάλα) σκυλιά της.

Advertisement

Φυσικά, η κυρία αυτή, δεν είχε ιδέα για την ένδοξη αγωνιστική ιστορία του αυτοκινήτου που είχε στην κατοχή της για πάνω από 30 χρόνια. Μόλις το 1987 ένας λάτρης του αυτοκινήτου κάλεσε το Bentley Drivers Club για να ελέγξει τους αριθμούς του πλαισίου και του κινητήρα, για να αποκαλυφθεί -προς έκπληξη όλων- πως είχαν μπροστά τους το θρυλικό μοντέλο με την αγωνιστική ιστορία.

Σύντομα ακολούθησε η επαναφορά του αυτοκινήτου στις αρχικές του προδιαγραφές και πουλήθηκε έναντι του ποσού των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην επέτειο των 100 χρόνων από τη διοργάνωση του 24ωρου αγώνα του Le Mans.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες Ferrari, Lamborghini, Bentley και… Maybach πουλήθηκαν φέτος στην Ελλάδα;
Ναι, η Bentley έφτιαξε αξεσουάρ για τη στέψη του Κάρολου!
Η Bentley γιορτάζει τα 20ά γενέθλια της Continental GT