Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lancia επιστρέφει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο 2024

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lancia επιστρέφει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο 2024

ΝΕΑ

Η Lancia επιστρέφει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο 2024

ΝΕΑ

Το γκρουπ Stellantis σκοπεύει να προχωρήσει σε αναγέννηση της Lancia, κρατώντας το ιστορικό της υπόβαθρο και μετατρέποντάς την σε μία σύγχρονη premium μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας και ιδίως από το 2017 και μετά η Lancia βρίσκεται σε μία ιδιότυπη κατάσταση. Η ιστορική μάρκα, με μερικά από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία, παράγει ένα και μόνο μοντέλο, το “αρχαίο” Ypsilon το οποίο πωλείται μόνο στην Ιταλία (και παραδόξως πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις).

Όμως η νέα εποχή του γκρουπ Stellantis φέρνει έναν αέρα αναγέννησης και για την Lancia. H οποία σύμφωνα με τον CEO της Luca Napolitano θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο 2024. Και μάλιστα με τρία νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων τον αντικαταστάτη του γερασμένου Ypsilon, μία Delta ηλεκτρική και ίσως ένα compact crossover με το ιστορικό όνομα Aurelia.

H αρχή της νέας εποχής της Lancia θα γίνει στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία και αργότερα στην Αγγλία. Επίσης θα δημιουργηθεί ένα νέο σχέδιο αντιπροσώπευσης σε όλες τις χώρες, με μικρούς σχετικά χώρους των 80-140 τετραγωνικών, σε συνεργασία με άλλες εταιρίες του γκρουπ και απώτερο στόχο την μετάβαση στις πωλήσεις μέσα από το διαδίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο καινούργιο μοντέλο θα είναι το Ypsilon της νέας γενιάς, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. Θα βασίζεται πάνω στην STLA Small, η οποία παρέχει την δυνατότητα για ηλεκτρική έκδοση αλλά και για ήπια υβριδικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το δεύτερο μοντέλο θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover με ορίζοντα παρουσίασης το 2026. Θα είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της Lancia και θα αποτελεί την ναυαρχίδα της μάρκας. Μένει να δούμε αν θα επικρατήσει το Aurelia ως όνομα, θυμίζοντας το υπέροχο μοντέλο της μάρκας της δεκαετίας του 1950.

Advertisement

Η τρίτη προσθήκη θα είναι η από καιρό αναμενόμενη αναβίωση της Delta, η οποία έχει επιβεβαιωθεί ότι θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatchback. Η άφιξή της δεν προβλέπεται πριν το 2008, και θα βασίζεται στην πλατφόρμα SLTA Medium.

Advertisement

Yπεύθυνος για την σχεδίαση της νέας Lancia θα είναι ο Jean-Pierre Ploue ο οποίος θα κληθεί να διαφοροποιήσει την μάρκα σε σχέση με την Alfa Romeo και την DS με την οποία θα μοιράζονται τα μηχανικά μέρη αλλά και όλο το R&D. Στόχος είναι η μάρκα να αποκτήσει μία ξεχωριστή ιταλική ταυτότητα και το δικό της στιλ και να βρεθεί απέναντι σε premium ηλεκτρικούς κατασκευαστές όπως η Mercedes-Benz EQ, η Tesla, η και η Volvo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lancia Rally 037: Η ιστορία του project 37 (+video)
Η νέα Lancia Montecarlo θα μπορούσε να είναι και SUV
Επίσημη διαβεβαίωση για επιστροφή της Lancia Delta