Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημη διαβεβαίωση για επιστροφή της Lancia Delta

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη διαβεβαίωση για επιστροφή της Lancia Delta

Mobility

Επίσημη διαβεβαίωση για επιστροφή της Lancia Delta

Mobility

Η νέα τάξη πραγμάτων με τη λαίλαπα των ηλεκτρικών σε κάθε κατηγορία, φαίνεται πως θα «πληγώσει» το γόητρο των petrolheads, φέρνοντάς τους μπροστά στη νέα ηλεκτρική πραγματικότητα της Lancia Delta.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου αναμένεται να εμφανιστεί το 2026 και η επιβεβαίωση αυτή έρχεται δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lancia, Luca Napolitano.

Η Lancia ετοιμάζεται για την 115η επέτειό της στις 27 Νοεμβρίου και τι καλύτερο για το συγκεκριμένο εορτασμό από την επιβεβαίωση για την αναβίωση της εμβληματικής Delta, έστω και στη νέα της αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, παραδέχτηκε ότι όλοι θέλουν την επιστροφή της Delta, λέγοντας πως προφανώς και δεν θα μπορούσε να λείπει από τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Napolitano επιβεβαίωσε την επιστροφή της Delta, συμπληρώνοντας πως «θα επιστρέψει και θα είναι ένα μια πραγματική Delta», που σημαίνει πως θα είναι «ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας, που προφανώς θα είναι ηλεκτρικό». Πιθανότατα, η νέα Delta θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium την οποία χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα των κατηγοριών C και D του Stellantis Group.

Με τη χρήση της πλατφόρμας αυτής, θα μπορούσε η νέα Delta να έχει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα, ενώ θα είναι και εύκολο να προσφέρεται σε εκδόσεις με τη μετάδοση της κίνησης εμπρός ή πίσω, ή ακόμα και στους τέσσερις τροχούς. Αναφορικά με την απόδοση, τα μέχρι τώρα δεδομένα των ηλεκτροκινητήρων από τον Όμιλο Stellantis, μας δίνουν τη δυνατότητα να περιμένουμε ένα εύρος απόδοσης από 170 έως 245 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Lancia Delta: Η αναβίωση του premium ιταλικού hatchback
Delta Evo Martini Racing με την υπογραφή του Miki Biasion (+video)
Πωλείται Lada με μοτέρ από Lancia Integrale…σε τιμή ευκαιρίας!

Advertisement

 

 

 

Advertisement