Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini Huracan STO είναι χάρμα οφθαλμών (video)

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lamborghini Huracan STO είναι χάρμα οφθαλμών (video)

ΝΕΑ

Η Lamborghini Huracan STO είναι χάρμα οφθαλμών (video)

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής του τεχνικός τμήματος της Lamborghini μας συστήνει τη διάδοχο της Huracan Performante και μας εξηγεί τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία της.

Advertisement
Advertisement

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει μαζικά πάνω στη σύγχρονη εκδοχή της Lamborghini Countach, η οποία έρχεται να παντρέψει το παρελθόν με το παρόν και να τιμήσει έναν πραγματικό θρύλο της αυτοκίνησης.

Ο θόρυβος που προκάλεσε η είδηση της αποκάλυψης της Countach, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλος που μας έκανε να ξεχάσουμε μερικά από τα υπόλοιπα «διαμάντια» της μάρκας. Ένα από αυτά είναι και η επίσης «φρέσκια» Huracan Super Trofeo Omologato (STO) που έχει χριστεί ο διάδοχος της Performante και αντλεί έμπνευση από μοντέλα της Squadra Corse.

Advertisement
Advertisement

Ο 10κύλινδρος σε διάταξη “V” της αποκλειστικά πισωκίνητης Huracan STO έχει χωρητικότητα 5,2 λτ. και αποδίδει 630 PS/ 565 Nm. Περί επιδόσεων το «0-100» έρχεται σε 3,0 δλ., για τα πρώτα 200 χλμ./ώρα από στάση απαιτούνται μόλις 9,0 δλ. και η τελική φτάνει τα 310 χλμ./ώρα.

Το 75% του αμαξώματός της είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με το συνολικό βάρος να αντιστοιχεί 1.339 kg. Μεγάλο «όπλο» της STO είναι το αεροδυναμικό bodykit που απαρτίζεται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, ευμεγέθη ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, διαχύτη, και μια μεγάλη εισαγωγή αέρα στην οροφή. Ως αποτέλεσμα, παράγεται κατά 53% περισσότερη κάθετη δύναμη συγκριτικά με την απλή Huracan, ενώ είναι και κατά 37% πιο αεροδυναμικά αποδοτική.

Advertisement

Η Lamborghini Huracan STO πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο της μάρκας όπου γίνεται το… αντικείμενο ανάλυσης του επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της SantAgata Bolognese, Maurizio Reggiani.

«Η STO αξιοποιεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά δύο διαφορετικών κόσμων: Αυτόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκείνον των αυτοκινήτων με άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους. Από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αντλήσαμε την τεχνογνωσία πάνω στην αεροδυναμική. Αναπτύξαμε μια αεροδυναμική λύση που μας επέτρεψε να επιτύχουμε μια εντυπωσιακή ισορροπία μεταξύ οπισθέλκουσας και κάθετης δύναμης», εξηγεί ο Maurizio Reggiani, προσθέτοντας στη συνέχεια τα εξής:

Advertisement

«Βελτιώσαμε αρκετά τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, μέσω ενός ολοκαίνουριου συστήματος πέδησης με προηγμένη τεχνολογία ανθρακο-κεραμικών φρένων (CCMR) της Brembo, η οποία προέρχεται κατευθείαν από τη Formula 1».

Απολαύστε το εντυπωσιακό λουκ της Lamborghini Huracan STO στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι λένε οι δημοσιογράφοι για τη νέα Lamborghini Huracan STO (video)
Οι τιμές και οι… φόροι των μοντέλων της Lamborghini στην Ελλάδα
Lamborghini Countach: Πρωταγωνιστεί στην ταινία «House Of Gucci» (+video)