Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Countach: Πρωταγωνιστεί στην ταινία «House Of Gucci» (+video)

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Countach: Πρωταγωνιστεί στην ταινία «House Of Gucci» (+video)

ΝΕΑ

Lamborghini Countach: Πρωταγωνιστεί στην ταινία «House Of Gucci» (+video)

ΝΕΑ

Λίγο μετά την άφιξη της νέας Countach, το μοντέλο της 25ης επετείου φέρνει την διάσημη Lamborghini πίσω στο Ηοllywood.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να ήρθε μόλις η νέα Lamborghini Countach, αλλά στο τρέιλερ της ταινίας House of Gucci βλέπουμε την αυθεντική.

Το House of Gucci είναι μια νέα ταινία με ένα δυνατό cast, μεταξύ των οποίων οι: Adam Driver, Lady Gaga, Al Pacino, Jared Leto και σκηνοθέτη τον Ridley Scott. Η vintage Lamborghini έχει πολύ καλή παρέα.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η ταινία δείχνει την ιστορία της οικογένειας Gucci και πώς κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους αυτοκρατορία στον κόσμο της υψηλής μόδας. Ακούγεται τέλειο και με σχεδόν 10 εκατομμύρια προβολές στο YouTube για το τρέιλερ από την MGM, φαίνεται ότι το ενδιαφέρον είναι έντονο για την ταινία.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, η φουτουριστική παρουσία της Countach από την Sant’Agata Bolognese τραβάει την προσοχή μας και είναι μια επετειακή εμφάνιση γιατί το 2021, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρεμιέρα του σφηνοειδούς supercar ως πρωτότυπο το 1971. Το 1973 έγινε η διάδοχος της Lamborghini Miura, ένας και ένας θρύλος, της αυτοκίνησης

Η επετειακή Countach των 25 χρόνων

Στο τρέιλερ της ταινίας, βλέπουμε έστω και φευγαλέα μία Countach 25th Anniversary. Παράχθηκε μεταξύ 1988 και 1990 ως κορυφαίο supercar και δημιουργήθηκε μετά το πρωτότυπο Evoluzione του 1986, με το οποίο μοιραζόταν πολλά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού ασημί-γκρι χρώματος.

Advertisement

Αυτή η επετειακή Countach είχε πολλές βελτιώσεις, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Τόσες που 3.000 από τα 8.000 εξαρτήματα, τα οποία την αποτελούσαν  κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτής. Νέες ρυθμίσεις και νέα αεροδυναμική,εμπνευσμένη από τη Ferrari Testarossa, πλαισίωναν τον κινητήρα 5.200 κ.εκ. V12, από την Countach Quattrovalvole του 1985. Η απόδοσή του ήταν 455 ίπποι και 501 Nm ροπής, σε μια εποχή που οι 250 ίπποι σε ένα sport αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικοί. Θα μπορούσε να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα και ήταν το κύκνειο άσμα για την Countach. Παρήχθησαν 658 πριν παραχωρήσει τη θέση της στην Diablo.

Advertisement

Η Countach στον κινηματογράφο

Αυτή σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που μια Lamborghini Countach εμφανίστηκε στην οθόνη. Οι νεότεροι λάτρεις του κινηματογράφου θα θυμούνται την εμφάνιση της Lambo στο φιλμ «The Wolf of Wall Street» του 2013 , με οδηγό/πρωταγωνιστή τον διαβόητο χαρακτήρα Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio).

Αναμφισβήτητα, η στιγμή που μετέτρεψε την Countach σε αφίσα υπνοδωματίου για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο ήταν το «The Cannonball Run» του 1981. Εκεί στην επική εισαγωγή του μία ένα LP400S… παίζει κυνηγητό με ένα περιπολικό Pontiac Firebird της California Highway Patrol. Η ταινία η καλύτερα το ψευδο-ντοκιμαντέρ εξιστόρησε το τελευταίο Cannonball-Baker Sea-to-Shining-Sea Memorial Trophy Dash. Ήταν ένας παράνομος αγώνας ταχύτητας στους δρόμους της Αμερικής από την Ανατολική ως την Δυτική ακτή με επικεφαλής/ διοργανωτή τον Brock Yates.

Advertisement

Στο «House Of Gucci» η Countach θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της ταινίας σε σκηνοθεσία Ridley Scott, συνοδεύοντας ένα cast αστέρων, που αφηγείται την ιστορία του πώς ο Guccio Gucci έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στον κόσμο της υψηλής μόδας ιδρύοντας την ομώνυμη εταιρία. Η ταινία φτάνει στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το σχήμα της σφήνας εξακολουθεί να συναρπάζει
Ψηφιακή αναβίωση της Lamborghini Countach για τον εορτασμό των 50 χρόνων της
Μισός αιώνας Lamborghini Countach: Τα μυστικά της σχεδίασης της (video)