Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι της Silk-FAW δεν πάνε Ιταλία…

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι της Silk-FAW δεν πάνε Ιταλία…

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι της Silk-FAW δεν πάνε Ιταλία…

ΝΕΑ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η κοινοπραξία Silk-FAW είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για παραγωγή του Hongqi S9 στην Ιταλία αλλά προφανώς, κάτι αρκετά σημαντικό μεσολάβησε…

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό hypercar Hongqi S9 με την απόδοση των 1.400 ίππων, ήταν προγραμματισμένο για παραγωγή στην Ιταλία, στη Μέκκα των αυτοκινήτων του είδους.

Όμως όπως όλα δείχνουν, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού με την τελευταία ενημέρωση προς τις τοπικές αρχές, η Silk-FAW ανακοίνωσε την πρόθεσή της για «πάγωμα» του αρχικά συμφωνηθέντος πλάνου. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπήρξε εισαγγελική έρευνα σχετικά με τη νομιμότητα ενός τέτοιου πλάνου που θα έφερνε μια Κινέζικη κοινοπραξία να «βαφτίζει» Ιταλικά κάποια μοντέλα της- εν προκειμένω το Hongqi S9.

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα, η Silk-FAW είχε ξεκινήσει διαδικασίες για να πάρει δάνεια συνολικού ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει με τη δημιουργία της γραμμής παραγωγής επί ιταλικού εδάφους. Προφανώς και αυτό ήταν που ενεργοποίησε τις δικαστικές αρχές και ξεκίνησαν την έρευνα, που όπως φαίνεται τελικά «μπλόκαρε» τα μεγαλεπίβολα πλάνα την Κινέζικης κοινοπραξίας.

Η Silk-FAW κατά τη διάρκεια της περιόδου που είχε προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, έκανε λόγο για αγορά μιας έκτασης προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατό συντομότερα με το πλάνο της. Αυτό έγινε στις αρχές του 2021 αλλά όπως σημειώνεται από τα τοπικά ρεπορτάζ, κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει ούτε σε επίπεδο διερεύνησης. Οπότε, μάλλον οι Κινέζοι, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, θα παραμείνουν στην Κίνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: London calling!
Κατάσχουν τα ΙΧ των μεθυσμένων οδηγών
Volkswagen: To νέο Scout θα παρουσιαστεί το 2026