Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αλλάζουν και το design των αυτοκινήτων

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Κινέζοι αλλάζουν και το design των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αλλάζουν και το design των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η Κίνα είναι με διαφορά η πιο μεγάλη αγορά στον κόσμο και μοιραία επηρεάζει τα πάντα… 

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έπιασαν στον ύπνο τις παραδοσιακές δυνάμεις στην Ευρώπη εισβάλοντας με εμφατικό τρόπο στις αγορές. Εκτός από τις συμφέρουσες προτάσεις τους οι Κινέζοι δεν έχουν όρια στο σχεδιαστικό κομμάτι αναζητώντας πάντα καινοτομίες και φουτουριστικές λύσεις για να πλαισιώσουν τα οχήματά τους. Που φυσικά είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στα τοπικά γούστα και τις προτιμήσεις, που από τη στιγμή που η Κίνα είναι η πιο μεγάλη αγορά στον κόσμοι επηρεάζουν τους πάντες και τα πάντα.

Φυσικά και τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, που προσπαθούν να διαφυλάξουν τις πωλήσεις τους στη μεγάλη ασιατική χώρα ως κόρη οφθαλμού μιας και πλέον είναι καθοριστικές για την οικονομική τους ευμάρεια.

Χαρακτηριστική για αυτό είναι η προσέγγιση του ομίλου Volkswagen, με την Porsche να έχει ήδη ξεκινήσει τον εκμοντερνισμό των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Έτσι σε μια από τις συνεντεύξεις του ο αρχισχεδιαστής της Porsche Μάικλ Μάουερ επισήμανε ότι πλέον ο Όμιλος ρισκάρει περισσότερο σχεδιαστικά προκειμένου να μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστικός απέναντι στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα η Porsche θέλει να καινοτομήσει και να βρει νέους σχεδιαστικούς δρόμους που θα την κάνουν να διαφοροποιηθεί τολμώντας να δείξει ένα νέο πρόσωπο στο μέλλον.

Η πιο επιθετική στάση των Κινέζων δρα κατά κάποιον τρόπο θετικά για τους σχεδιαστές των ευρωπαϊκών εταιρειών, καθώς πλέον μπορούν να προσεγγίζουν τα αυτοκίνητά τους με πιο ανοιχτό μυαλό δείχνοντας τελικά ότι μπορούν να σπάσουν τα δεσμά της παράδοσης για να κερδίσουν την εύνοια της σημαντικής αγοράς της Κίνας. Μάλιστα ο Μάουρερ δεν διστάζει να αναφέρει ότι αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επανεξετάσει η Porsche και το Volkswagen Group τα πράγματα προκειμένου να αποκτήσει ξανά έναν ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement

Πάντως αν υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο αυτή είναι η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας η οποία έχει μοναδικές προοπτικές να κινηθεί ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συλλέκτης πουλά 56… λευκές Porsche
Τι κάνει αυτές τις δύο Porsche τόσο σπάνιες και ακριβές;
Αγοράζεις την Porsche 911 S/T, αλλά δεν είναι δικιά σου!