Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ηyundai δίνει μαθήματα στιλ με το χαριτωμένο Casper

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ηyundai δίνει μαθήματα στιλ με το χαριτωμένο Casper

ΝΕΑ

Η Ηyundai δίνει μαθήματα στιλ με το χαριτωμένο Casper

ΝΕΑ

Το πολύ ιδιαίτερο Ηyundai Casper έχει γίνει πολύ μεγάλη επιτυχία στην Κορέα και αποκτά και επαγγελματική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην το γνωρίζουμε στην Ευρώπη, όμως το Casper είναι μία τεράστια εμπορική επιτυχία στην εγχώρια αγορά της Κορέας. Το πολύ νεανικό μίνι είναι επίσης και μία ακόμα απόδειξη για την σχεδιαστική έξαρση που γνωρίζει η Hyundai τα τελευταία χρόνια.

Μετά από την επιβατική του έκδοση, η εταιρία παρουσίασε και μία “επαγγελματική”, με την ονομασία Casper Van.

Πρόκειται για μία διθέσια έκδοση με χώρο για μεταφορές σε αστικές περιοχές διαθέτοντας ξεχωριστό στιλ και απίστευτη ευελιξία.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά παραμένει το ίδιο με το επιβατικό Casper ενώ στο σαλόνι έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο φόρτωσης 940 λίτρων, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό για ένα αυτοκίνητο με μήκος στα μόλις 3,595 μέτρα.

Για λόγους ασφαλείας η Hyundai έχει τοποθετήσει και μεταλλικές προστατευτικές μπάρες ανάμεσα στους επιβάτες και τον χώρο των αποσκευών.

Advertisement

Η τιμή του στην Κορέα είναι λίγο κάτω από τα 10.000 ευρώ και είναι διαθέσιμο μόνο στην βασική έκδοση εξοπλισμού. Η οποία όμως είναι ιδιαίτερα πλούσια περιλαμβάνοντας LED φώτα ημέρας, σένσορες παρκαρίσματος, οθόνη 4,2 ιντσών, θύρες USB, δυνατότητα Bluetooth και πολλά ακόμα.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης και αρκετά συστήματα υποβοήθησης όπως Cruise Control, Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, και High Beam Assist.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα για έξτρα θερμαινόμενα καθίσματα με επένδυση τύπου δέρματος, θερμαινόμενο τιμόνι αλλά και ράγες οροφής για έξτρα φορτίο.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο τρικύλινδρος ΜΡΙ του 1 λίτρου και των 76 ίππων αν και η επιβατική έκδοση έχει και την πιο δυνατή έκδοση με το turbo. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων.

Προς το παρόν το Casper αφορά μόνο την κορεάτικη αγορά, και δεν έχει γίνει κάποια αναφορά αν πρόκειται να ταξιδέψει και στην Ευρώπη. Πάντως δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να το δούμε και στα δικά μας μέρη, είτε ως επιβατικό είτε σε αυτή την πολύ ελκυστική έκδοση για αστικές μεταφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τo Hyundai Ioniq 5 πρώτο στα βραβεία «Best Cars of the Year»
Δοκιμή: Hyundai Kona Hybrid
Το Hyundai Ioniq 5 εκπλήσσει στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)