Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ιταλική κυβέρνηση απειλεί τη Stellantis με Autobianchi και Innocenti!

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
        string(102) "Η ιταλική κυβέρνηση απειλεί τη Stellantis με Autobianchi και Innocenti!"
    

Η ιταλική κυβέρνηση απειλεί τη Stellantis με Autobianchi και Innocenti!

ΝΕΑ

Η ιστορία είναι πολύπλοκη, θολή, ανατρέχοντας σε ξεχασμένες σελίδες της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και στο βάθος έχει και Κινέζους.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό, εδώ και αρκετό καιρό, ότι ο όμιλος Stellantis και η ιταλική κυβέρνηση δεν διάγουν τις καλύτερες ημέρες στις σχέσεις τους. Για την ακρίβεια, δεν ανταλλάσσουν ούτε ματιά!

Το δημοσίευμα της Il Sole 24 Ore δίνει μια ακόμα -γεμάτη ίντριγκα- διάσταση σ’ αυτή την «ψυχροπολεμική» ατμόσφαιρα, εμπλέκοντας και τους Κινέζους κατασκευαστές, που ετοιμάζονται να κατακλύσουν (και) την ιταλική αγορά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το επίμαχο δημοσίευμα, το υπουργείο Επιχειρήσεων και Κατασκευών, έχει βρει τη φόρμουλα και έχει υποβάλλει τη σχετική αίτηση, για να αποκτήσει τα δικαιώματα των ιστορικών, αλλά ανενεργών, από τη δεκαετία του 1990, σημάτων της Autobianchi και της Innocenti! Τα οποία τυπικά ανήκουν στη Stellantis και εν συνεχεία να τα μεταβιβάσουν, με το ανάλογο αντίτιμο, στις κινεζικές εταιρείες που επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το πώς θα γίνει μια τέτοια πώληση, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει έλλειψη εμπορικών σημάτων από κινεζικές εταιρείες, αλλά και ότι τα ονόματα της Autobianchi και της Innocenti, δεν είναι πλέον περιζήτητα, ειδικά στις νεότερες γενιές, που δεν θυμούνται ή αγνοούν το θρύλο των μικρών αυτοκινήτων άλλων εποχών.

Για την ώρα, επίσης, παραμένει άγνωστη η αντίδραση της Stellantis, σ’ αυτή την επιθετική κίνηση της κυβέρνησης Μελόνι.

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις