Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτες εικόνες από τη νέα Maserati Grecale

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτες εικόνες από τη νέα Maserati Grecale

ΝΕΑ

Πρώτες εικόνες από τη νέα Maserati Grecale

ΝΕΑ

Η ιταλική εταιρεία δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών, προσφέροντάς μας μια πρόγευση για τη σχεδίαση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο SUV της, μετά τη Levante, ετοιμάζει η Maserati, όπως είχε αναγγείλει τον Σεπτέμβριο του 2020 μέσω της δημοσίευσης μιας teaser εικόνας.

Ο λόγος για ένα compact crossover υπό την ονομασία “Grecale” το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το υπάρχον SUV της, ενώ θα ξεχωρίζει για τον δυναμισμό και την πρακτικότητα που θα παρέχει.

Η Maserati, δημοσίευσε κάποιες νέες φωτογραφίες στα social media όπου απεικονίζουν το μοντέλο σε έντονη κίνηση. Μία εξ αυτών «ανέβηκε» στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Facebook. Μάλιστα πλαισιώνεται από μια λεζάντα, μέσω της οποίας η Maserati μας ενημερώνει πως «κάποια πρωτότυπα της νέας Grecale άρχισαν να τριγυρίζουν στους ιταλικούς δρόμους».

Advertisement
Advertisement

Συνέχεια έδωσε τόσο ο Επικεφαλής Σχεδιασμού, Klaus Busse, όσο και ο Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης της εταιρείας, Danilo Tosetti, οι οποίοι ανάρτησαν κάποιες παρόμοιες, θολές φωτογραφίες στους λογαριασμούς που διατηρούν στο Instagram.

Όπως φαίνεται από τις τελευταίες, το μοντέλο θα έχει ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις από τη Levante, ενώ θα υιοθετεί πολλά στιλιστικά στοιχεία της, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω), αλλά και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement

Η Grecale θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα (Giorgio) με την Alfa Romeo Stelvio, ενώ θα κατασκευαστεί και στο ίδιο εργοστάσιο (Cassino) στην Ιταλία.

Πληροφορίες αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα δεν έχουν διαρρεύσει, θεωρείται, ωστόσο, βέβαιο πως η γκάμα θα περιλαμβάνει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement

Σύμφωνα, παράλληλα, με πληροφορίες η κορυφαία έκδοση της ενδέχεται να τροφοδοτείται από έναν V6 twin-turbo ο οποίος θα αποδίδει 500 άλογα.

Υπενθυμίζεται πως η “Grecale” άντλησε το όνομά της από την ονομασία  “Γραίγος”, τον βορειοανατολικό, δηλαδή, άνεμο ο οποίος πνέει από τη Μαύρη Θάλασσα προς τα δυτικά της Μεσογείου.

Advertisement

«Το όνομά του παραπέμπει στο ιταλικό vento grecale, κατά λέξη “ελληνικός άνεμος” αφού φαινομενικά προέρχεται από τη μεριά της Ελλάδας», αναφέρει η Wikipedia.

Η πλήρης παρουσίαση της πρωτότυπης εκδοχής της Maserati Grecale αναμένεται εντός της επερχόμενης άνοιξης.

Διαβάστε επίσης:
Τεχνολογία από τον V6 της MC20 στα νέα μοντέλα της Maserati
Maserati: Τα ηλεκτρικά της θα παράγουν ήχο από τον άνεμο
Η ψηφιακή Maserati Neptune