ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι διασκεδαστική

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι διασκεδαστική

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι διασκεδαστική

ΝΕΑ

Το εργοστάσιο της Abarth στο Τορίνο φιλοξένησε την τελική φάση της νέας «πρόκλησης» που έθεσε η Fiat Chrysler Automobiles στους φοιτητές του Πολυτεχνείου του Τορίνο. Στόχος ήταν να προτείνουν πρωτοποριακές ιδέες που θα κάνουν πιο διασκεδαστική τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement

 

H Abarth φιλοξενεί το e-Mobility by FCA. Στα πλαίσια του προγράμματος e-Mobility by FCA που σαν στόχο έχει την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των σχετικών με αυτή υποδομών, η Abarth φιλοξένησε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου του Τορίνο σε ένα διαγωνισμό, με τους φοιτητές να αποδεικνύουν ότι ηλεκτροκίνηση εκτός από φιλική προς το περιβάλλον μπορεί να είναι και διασκεδαστική.

FCA: Airflow Vision και Fiat Centoventi στη CES 2020

Advertisement

Τριάντα συμμετέχοντες από διάφορες χώρες και πεδία μάθησης, όπως μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί λογισμικού, δημιούργησαν 5 ομάδες που είχαν 3 μήνες για να προτείνουν τις λύσεις τους. Η εστίαση των προσπαθειών έγινε σε τομείς όπως ο υπολογισμός του βέλτιστου επιπέδου φόρτισης ανάλογα με τις καθημερινές μετακινήσεις, το κόστος φόρτισης, το ωφέλιμο εύρος ζωής των μπαταριών, αλλά και τη διαχείριση της ενέργειας ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει τη μέγιστη απόδοση με τη μικρότερη κατανάλωση.

Η βελτίωση της χωρητικότητας των μπαταριών και η μείωση του χρόνου φόρτισης αποτελούν βασικούς παράγοντες που θα κάνουν ελκυστική τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το τμήμα e-Mobility της FCA εδώ και καιρό έχει εστιάσει σε αυτά τα σημεία, ενώ ήδη σχεδιάζει και δοκιμάζει οικοσυστήματα που θα προσφέρουν την ιδανική λύση για τους χρήστες των οχημάτων, το περιβάλλον και συνολικά την κοινωνία.

H FCA ιδρύει κέντρο καινοτομίας στο Ντιτρόιτ

Η «πρόκληση» που έθεσε η FCA στους φοιτητές δημιούργησε ένα νέο θεσμό που φιλοξενείται στο εργαστήριο CLIK (Contamination Lab Innovation Kitchen) του Πολυτεχνείου του Τορίνο, όπου νέοι άνθρωποι θα επεξεργάζονται και θα προτείνουν λύσεις σε τεχνικά-τεχνολογικά προβλήματα. Από τις 5 προτάσεις που κατατέθηκαν από τις αντίστοιχες ομάδες οι κριτές, μηχανολόγοι και τεχνικοί της FCA, επέλεξαν εκείνη της ομάδα InFusion, η οποία πρότεινε μια πρωτοποριακή ιδέα μείωσης του άγχους που προκαλεί στους οδηγούς η ανάγκη φόρτισης του οχήματος τους. Οι κριτές επέλεξαν την πρόταση με βάση την υψηλή πολυπλοκότητα του προβλήματος, τη μοναδικότητα της προτεινόμενης λύσης και την ποιότητα της παρουσίασης. Η ιδέα θα επεξεργαστεί περαιτέρω με τη βοήθεια των ειδικών της Fiat Chrysler Automobiles ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα εφαρμογής της.

Advertisement

Αυτή η πρωτοβουλία της FCA ενισχύει τόσο τον τομέα της έρευνας, όσο και την προώθηση νέων μεθόδων διδασκαλίας που θα οδηγούν στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο αποδοτικά αυτοκίνητα, τα οποία θα απολαμβάνουν καθημερινά οι χρήστες τους.

Advertisement