Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H FCA ιδρύει κέντρο καινοτομίας στο Ντιτρόιτ

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H FCA ιδρύει κέντρο καινοτομίας στο Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

H FCA ιδρύει κέντρο καινοτομίας στο Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί ότι βρίσκεται στο σταυροδρόμι του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat Chrysler Automobiles σε συνεργασία με το τους προμηθευτές τεχνολογικών προϊόντων του Μίτσιγκαν θα λειτουργήσουν έναν κόμβο καινοτομίας στο κέντρο της πόλης του Ντιτρόιτ. Η FCA συνεργάζεται με το κέντρο τεχνολογίας Plug and Play ώστε να ανοίξει τον κόμβο καινοτομίας μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο θα ονομάζεται «Plug and Play Detroit».

Ο κόμβος καινοτομίας θα καλωσορίσει «όλες τις νέες τεχνολογίες, με έμφαση σε εκείνες που ανήκουν σε γυναίκες και μειονότητες», επισημάνθηκε σε σχετική ανακοίνωση. Η θέση και το μέγεθος του κόμβου δεν έχει αποφασιστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της FCA, κ. Kevin Frazier. Η FCA είναι ένας «ιδρυτικός εταίρος» του κέντρου καινοτομίας και αντιπροσωπεύει μια «σημαντική επένδυση» για την εταιρεία, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθούν τα οικονομικά στοιχεία. Εκτός από την FCA, άλλες εταιρείες αυτοκινήτων και εταιρικοί εταίροι αναμένεται να ενταχθούν στο κέντρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Advertisement
Advertisement

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στο σταυροδρόμι του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπου η αυτόνομη οδήγηση, η συνδεσιμότητα, η ηλεκτροκίνηση και η κοινή κινητικότητα αναδιαμορφώνουν το μέλλον της κινητικότητας» ανέφερε ο βρετανός COO της FCA κ. Mark Stewart. «Η συμμετοχή με το Plug and Play Detroit που υποστηρίζεται από την AmplifyD επιταχύνει την προσέγγιση της FCA στην έρευνα και την ανάπτυξη, παρέχοντας άμεση απλοποιημένη πρόσβαση σε ένα οικοσύστημα εκατοντάδων νέων τεχνολογιών, με έμφαση στην ποικιλομορφία απ’ όπου έρχεται η μεγαλύτερη καινοτομία», δήλωσε ο Stewart.

Η FCA επενδύει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων Mack Avenue στην ανατολική πλευρά του Ντιτρόιτ, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει  σχεδόν 5.000 νέες θέσεις εργασίας στην πόλη. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε το Δεκέμβριο ένα πρόγραμμα επισκευής κατοικιών ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων για κατοίκους κοντά στο εργοστάσιο. Το Plug and Play ιδρύθηκε το 2006 και λειτουργεί σε 25 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Έχει ενισχύσει πάνω από 2.000 επιχειρήσεις με τη βοήθεια 220 εταίρων και 300 επενδυτών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί υπό συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων

Από την Τρίτη τα ΚΤΕΟ θα κόβουν τα συγκεκριμένα diesel ΙΧ

Advertisement

Έρχονται επιβαρύνσεις 1.000% για τα παλιά αυτοκίνητα…