Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FCA: Airflow Vision και Fiat Centoventi στη CES 2020

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FCA: Airflow Vision και Fiat Centoventi στη CES 2020

ΝΕΑ

FCA: Airflow Vision και Fiat Centoventi στη CES 2020

ΝΕΑ

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε την παρουσίαση ενός πρωτότυπου για την έκθεση τεχνολογίας CES του 2020, το προηγμένο Airflow Vision. Περί τίνος πρόκειται; Μαζί του θα παρουσιαστεί και το επόμενο Panda;

Advertisement
Advertisement

 

Παρόλο που δεν αναγνωρίζεται ρητά ως Chrysler, το Airflow Vision ανακυκλώνει το όνομα ενός αυτοκινήτου Chrysler πλήρους μεγέθους που παράχθηκε παρακαλώ από το 1934 έως το 1937. Η FCA λέει ότι το Airflow Vision είναι ένα πρωτότυπο με “σχεδίαση γλυπτού” που προϊδεάζει την επόμενη γενιά αυτοκινήτων εξετάζοντας ουσιαστικά το πώς ο οδηγός και οι επιβάτες θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με προηγμένες τεχνολογίες”.

Το πρωτότυπο πακετάρει εξελιγμένη τεχνολογία μέσα σε ένα γαλήνιο περιβάλλον. Το εσωτερικό του Airflow Vision έχει προφανώς μεγαλύτερη σημασία από το εξωτερικό, καθώς η FCA δηλώνει ότι σχεδίασε την καμπίνα για να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία χρησιμοποιώντας γραφικά πολλαπλών στρώσεων, υψηλής αντίθεσης και προσεγμένες λεπτομέρειες που προσφέρουν μια καθαρή, εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Η καμπίνα προσφέρει πολλαπλές οθόνες απεικόνισης: δύο στην κεντρική κονσόλα, μία πίσω από το τιμόνι, μία στο ταμπλό της πλευράς του επιβάτη και άλλες δύο για τους πίσω επιβάτες. Οι πληροφορίες μπορούν να μοιραστούν σε όλους τους επιβάτες, επιτρέποντας έτσι στον καθένα από αυτούς να συμμετάσχει στην εμπειρία. Το εσωτερικό έχει το ίδιο μέγεθος με το Chrysler Pacifica PHEV και διαθέτει το ίδιο επίπεδο πάτωμα με αυτό.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει τέσσερα καθίσματα τύπου “lounge” που προσφέρουν “μέγιστο χώρο για τα πόδια, τους ώμους και τα αντικείμενα κάθε επιβάτη”. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του περιλαμβάνουν σουέτ υψηλής ποιότητας και δέρματα, ενώ ο λειτουργικός φωτισμός και ο φωτισμός περιβάλλοντος συμβάλλουν επίσης σε μια ατμόσφαιρα avant guard κατηγορίας. Όσο για το εξωτερικό, το Airflow Vision υιοθετεί ένα επιθετικό αλλά κομψό σχήμα με δυναμικό προφίλ, μακρύ μεταξόνιο, κομψές γραμμές και ευρεία στάση. Σε αυτή την άσκηση σχεδιασμού, το μυϊκό σώμα γίνεται ένα με τους τροχούς, υπονοώντας ουσιαστικά την ηλεκτρική δομή του.

Advertisement

Το Airflow Vision διαθέτει LED φωτισμό, απόχρωση Arctic White ενώ το κάτω μέρος υιοθετεί Celestial Blue. Η συμμετοχή της FCA στο CES 2020 θα περιλαμβάνει επίσης το βορειοαμερικανικό ντεμπούτο του Fiat Concept Centoventi, το οποίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Πρόκειται για το Panda επόμενης γενιάς, με το μικρό EV να πατά σε μια αρθρωτή πλατφόρμα η οποία φιλοξενεί στα σωθικά της μπαταρίες που επιτρέπουν αυτονομία από 100 έως 483 χιλιόμετρα. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ανακοινώσει επίσης ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα της Jeep θα φέρουν σήμανση «4xe» από τώρα και στο εξής, με όλα τα οχήματα Jeep να προσφέρουν επιλογές ηλεκτροκίνησης μέχρι το 2022. Τα πρώτα μοντέλα τα οποία θα υιοθετήσουν το logo 4xe θα είναι τα plug-in υβριδικά Wrangler, Renegade και Compass – όλα θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους φέτος.

Advertisement