Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Macan θα είναι μία γνήσια Porsche

Ελλάδα 16:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική Macan θα είναι μία γνήσια Porsche

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Macan θα είναι μία γνήσια Porsche

ΝΕΑ

Δεν είναι μόνο ότι έχει δύναμη που ξεπερνά τις 911 αλλά και το ότι θα εφοδιάζεται με κορυφαίο ηλεκτρικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη αμιγώς ηλεκτρική Macan, το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE).

Το crossover, μετά από πάνω από 3,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών, διαθέτει ένα σημαντικό πακέτο μπαταριών 100 kWh, με 95 kWh ωφέλιμης χωρητικότητας, παρέχοντας μια εντυπωσιακή αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων.

Η αεροδυναμική σχεδίαση της νέας Macan είναι αποτέλεσμα σχολαστικών δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα.

Advertisement
Advertisement

Οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος, τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, ακόμη και οι τροχοί έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοσημείωτος συντελεστής οπισθέλκουσας 0,25, όμοιος με το Tesla Model S.

Αυτή η αεροδυναμική αποτελεσματικότητα, σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις της μπαταρίας, συνεισφέρει επιπλέον 85 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Αυτό που κάνει τη Macan να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα ταχείας φόρτισης, που φτάνει τα 270 kW χάρη στην αρχιτεκτονική 800 V της πλατφόρμας PPE.

Advertisement

Το crossover της Porsche μπορεί να φορτίσει από το 10 έως το 80% σε μόλις 22 λεπτά, με την πρόσθετη δυνατότητα της ανάκτησης 100 χιλιομέτρων αυτονομίας σε μόλις τέσσερα λεπτά.

Πέρα από τις επιδόσεις, η πλατφόρμα PPE αναβαθμίζει τα οδηγικά χαρακτηριστικά της Macan χάρη και στην ύπαρξη τετραδιεύθυνσης.

Advertisement

Η ισχύς των δύο κινητήρων θα φθάνει τα 612 άλογα και τα 1.000 Nm ροπής, νούμερα που είναι ενδεικτικά των προθέσεων της Porsche για ένα καθαρόαιμο σπορ crossover.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε πόσες οθόνες έχει το ταμπλό της νέας Porsche Macan EV
Έρχεται η ηλεκτρική Porsche Macan με 612 άλογα!
Οι τιμές των Porsche θα αυξηθούν…

 

Advertisement