Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Οι τιμές των Porsche θα αυξηθούν…

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τιμές των Porsche θα αυξηθούν…

Mobility

Οι τιμές των Porsche θα αυξηθούν…

Mobility

Οι τιμές των μοντέλων της Porsche πολύ δύσκολα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα…

Advertisement
Advertisement

Οι αυξήσεις στις τιμές των μοντέλων της Porsche, θα αρχίσουν πιθανότατα να εμφανίζονται σταδιακά ακόμα και από τα μέσα του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με αναλυτές, ο επικεφαλής των οικονομικών Lutz Meschke είπε ότι «αυξήσεις τιμών» σχεδιάζονται να τεθούν σε ισχύ από τα μέσα του 2023 και θα αφορούν όλα τα μοντέλα της εταιρείας. Ταυτόχρονα διευκρινίστηκε ότι η επόμενη γενιά Macan που θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος ως αποκλειστικά ηλεκτρική, θα έχει 10-15% αύξηση της τιμής της σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης για αρκετό καιρό θα υπάρχουν παράλληλα με την ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Ο Lutz Meschke είπε επίσης ότι οι Boxster και Cayman θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικές με ανάλογη διαφορά στην τιμή αγοράς, ενώ η Cayenne (φωτογραφίες) που πρόσφατα ανακοινώθηκε πως στη νέα εποχή θα είναι και αυτή ηλεκτρική, θα ακολουθήσει τιμολογιακά τα βήματα των προαναφερθέντων. Ωστόσο, από το 2027 και μετά, η Cayenne δεν θα είναι το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας.

Η γκάμα θα επεκταθεί με ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV ακόμα μεγαλύτερο, με τρεις σειρές καθισμάτων που σημαίνει πως θα έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 7 επιβατών. Το μοντέλο αυτό θα τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα μοντέλα της Porsche, το Δ.Σ. της οποίας φέρεται να μην ανησυχεί καθόλου για πιθανές επιπτώσεις στις πωλήσεις των μοντέλων λόγω της επικείμενης αύξησης των τιμών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Togg γιοκ: Πανάκριβο το αυτοκίνητο του Ερντογάν (+video)
To Ford Bronco θα… αρρωστήσει κόσμο (+video)
Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον