Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai τιμά την ιστορία της (video)

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai τιμά την ιστορία της (video)

ΝΕΑ

Η Hyundai τιμά την ιστορία της (video)

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στην παράδοσή της η Hyundai παρουσιάζει στο κοινό το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής το Pony καθώς και το πρώτο SUV της, το Galloper.

Advertisement
Advertisement

Η σελίδα Asian Petrolhead ανέβασε στο youtube μια ξενάγηση στο Hyundai MotorStudio, τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είναι αφιερωμένος στην ιστορία της κορεάτικης εταιρίας και στον οποίο μεταξύ άλλων εκθέτονται και μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα της ιστορίας της.

Ανάμεσα σε αυτά το Pony, το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της Hyundai και το πρώτο που βγήκε εκτός των συνόρων της χώρας. Για το Pony η Hyundai συνεργάστηκε με τον George Turnbull, πρώην διευθυντή της Austin Morris στην British Leyland, ο οποίος έφερε μαζί του πέντε υψηλόβαθμους τεχνικούς της βρετανικής εταιρίας προκειμένου να ηγηθούν της εξέλιξης του πρώτου μοντέλου της Hyundai. Μάλιστα στα πρώτα της βήματα η Hyundai δανείστηκε αρκετή τεχνογνωσία από άλλες καταξιωμένες εταιρίες και έτσι για παράδειγμα η μετάδοση και ο κινητήρας του Pony προέρχονταν από την Mitsubishi, αρκετά μηχανικά μέρη από την Ford Cortina ενώ η σχεδίαση είχε γίνει από την Italdesign Giugiaro.

hyundai-pony-galloper

Advertisement
Advertisement

Το στοιχείο της συνεργασίας με άλλες εταιρίες παρέμεινε αρκετά έντονο για μεγάλο διάστημα εως ότου η Hyundai αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Έτσι για παράδειγμα και το Galloper, το πρώτο SUV της είναι πρακτικά μια αναθεωρημένη εκδοχή του Mitsubishi Pajero πρώτης γενιάς καθώς η Hyundai διατηρούσε ισχυρή συνεργασία με την Mitsubishi έως το 2003.

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Μέσα στο 2021 το αγωνιστικό Hyundai i20 N Rally 2

Hyundai: Επένδυση στο υδρογόνο (VIDEO)

Advertisement

Mε 180 ηλεκτρικά Hyundai Kona εξοπλίζεται η αστυνομία της Σκωτίας