Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai: Επένδυση στο υδρογόνο (VIDEO)

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Επένδυση στο υδρογόνο (VIDEO)

Mobility

Hyundai: Επένδυση στο υδρογόνο (VIDEO)

Mobility

Η Hyundai επενδύει σε μια νεοσύστατη εταιρεία που σχεδιάζει μια καινοτόμα διαδικασία μεταφοράς υδρογόνου που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία της Hyundai με τη Γερμανική εταιρεία Hydrogenious, αναμένεται μεσοπρόσθεσμα να δώσει άλλη βαρύτητα στη χρήση του υδρογόνου.

Η Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία, μέσω του τμήματος Hyundai Cradle το οποίο ασχολείται με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και τις συνεργασίες με start up εταιρείες, φέρνει στο προσκήνιο τη συνεργασία με την Hydrogenious. Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, είχε υπογραφεί τον περασμένο Μάιο αλλά τώρα έρχεται η ώρα της πραγματικής ανάπτυξης στις σχέσεις των δύο εταιρειών. Το υδρογόνο, ως καύσιμο που για τη Hyundai είναι πολύ σημαντικό, συνήθως αποθηκεύεται σε μορφή αερίου υπό υψηλή πίεση. Η Hydrogenious προτείνει την αποθήκευση αλλά και τη μεταφορά του με αυτό που ονομάζει Liquid Organic Hydrogen Carrier (LOHC).

Advertisement
Advertisement

Με τον τρόπο αυτό, γίνεται εφικτή η αποθήκευση του υδρογόνου σε υγρή μορφή, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και κανονική ατμοσφαιρική πίεση, στοιχεία που κάνουν τη διαχείρισή του σημαντικά πιο απλή για τη μεταφορά και τη χρήση του. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video που κυκλοφόρησε η Hyundai, αυτή η διαδικασία είναι πιο αποτελεσματική, επειδή το υδρογόνο μπορεί να αποθηκευτεί σε μεγαλύτερη πυκνότητα με το LOHC, προσθέτοντας ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο μεταφοράς, το υδρογόνο είναι λιγότερο εύφλεκτο σε σχέση με την αέρια μορφή του. Αυτό επιτρέπει επίσης τη χρήση της υποδομής ορυκτών καυσίμων για τη μεταφορά υδρογόνου, εξαλείφοντας ένα σημαντικό εμπόδιο στη μαζική υιοθέτηση κυψελών καυσίμου. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο εκτιμά ότι το υδρογόνο θα μπορούσε να επιτύχει την ισοτιμία με τη βενζίνη έως το 2025 και έτσι θα μπορούσε να αυξήσει το ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου και να κάνει άλλες χρήσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας πιο ελκυστικές οικονομικά.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

To ηλεκτρικό των 821 ίππων της Hyundai, οργιάζει στην πίστα (VIDEO)

H Hyundai “ψάχνεται” για την έκδοση παραγωγής του Elevate

Advertisement

Ετοιμάζεται το “καυτό” Hyundai i20 N

 

 

Advertisement