Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσιάζει το αυτοκίνητο που στρίβει και επί τόπου

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai παρουσιάζει το αυτοκίνητο που στρίβει και επί τόπου

ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσιάζει το αυτοκίνητο που στρίβει και επί τόπου

ΝΕΑ

Σε μεγάλα δημιουργικά κέφια οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Hyundai παρουσίασαν το αυτοκίνητο-κάβουρα, το οποίο μπορεί να πηγαίνει με το πλάι ή και να στρίβει επί τόπου.

Advertisement
Advertisement

Στην πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas, η Hyundai εκτός από τις επιδόσεις της στην ρομποτική, έδειξε στο κοινό και ένα πρωτότυπο με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στην ουσία πρόκειται για δύο μικρά αυτοκίνητα, το M.Vision POP EV και το M.Vision 2GO Hydrogen, στα οποία το ενδιαφέρον εστιάζεται το πολύ πρωτοποριακό σύστημα που έχουν για την κίνησή τους.

Οι μηχανικοί της Hyundai έχουν δημιουργήσει ένα όχημα στο οποίο ο κάθε τροχός κινείται ανεξάρτητα και μπορεί να στραφεί έως και 90 μοίρες, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μπορεί να κινείται και στο πλάι.

Advertisement
Advertisement

Οι δυνατότητές του να κάνει απίστευτους ελιγμούς στον ελάχιστο χώρο αυξάνονται ακόμα περισσότερο από την ικανότητα των τροχών να στρίβουν σε κάθε κλίση, επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Η Hyundai ονομάζει αυτή την τεχνολογία e-corner και σχεδιάζει να την τοποθετήσει σε ένα πλαίσιο τύπου skateboard για να την αξιοποιήσει από το 2023 και μετά.

Advertisement

Το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερις ανεξάρτητους τροχούς, ο κάθε ένας από τους οποίους διαθέτει σύστημα διεύθυνσης, φρένα, ανάρτηση και κινητήρια μονάδα.

Advertisement

Στόχος του συγκεκριμένου concept είναι να μπουν οι βάσεις για ένα αστικό όχημα το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπου απαιτείται η μέγιστη δυνατή ευελιξία.

Το σύστημα e-corner δεν έχει μηχανικούς συνδέσμους μεταξύ των τροχών και του πλαισίου, και έτσι, σύμφωνα με την Ηyundai, επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στην σχεδίαση του αυτοκινήτου.

Η ιδέα είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά το 2018, όμως πλέον η Hyundai έχει προχωρήσει σημαντικά την έρευνα, στοχεύοντας το 2025 να έχει έτοιμο για παραγωγή ένα τέτοιου τύπου όχημα και μάλιστα με αυτόνομη οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι 10+1 λόγοι που κάνουν το Hyundai Ioniq 5 το καλύτερο ηλεκτρικό SUV
Η Hyundai σταματά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης;
Συμφωνία-ορόσημο μεταξύ Hyundai και Samsung για κατασκευή ημιαγωγών;