Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai Robotics: Το ψηφιακό σύμπαν του αύριο (+video)

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Robotics: Το ψηφιακό σύμπαν του αύριο (+video)

Mobility

Hyundai Robotics: Το ψηφιακό σύμπαν του αύριο (+video)

Mobility

Η Hyundai εξελίσσει τη ρομποτική που θα βοηθάει στην αποδέσμευση των χρηστών από το χώρο του ενδιαφέροντος, με προϊόντα που θα καθιστούν αδιάκοπο τον έλεγχο αλλά και την απομακρυσμένη παρέμβαση.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai θέλει να δημιουργήσει ένα «metaverse» στο οποίο οι χρήστες των προϊόντων της θα μπορούν να ελέγχουν τα πάντα από απόσταση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θέλει πλέον να θεωρείται απλώς μια τέτοια και θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της για να δημιουργήσει νέα ρομπότ που μπορούν να επιτρέψουν στους ανθρώπους να εκτελούν εργασίες από χιλιάδες μίλια μακριά ή να ζήσουν σε έναν εικονικό κόσμο που θα είναι αποτέλεσμα της προσωπικής αντίληψης για την πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η ρομποτική που εξελίσσει η Hyundai, δεν είναι απλά η αυτόματη σκούπα που θα καθαρίζει το σπίτι όταν εσείς θα λείπετε. Είναι σαφώς πολλά περισσότερα μια και στο metaverse της Κορεάτικης εταιρείας, δεν υπάρχει κάτι που δεν θα μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως. Με πλήρη έλεγχο του χρήστη και ορισμό των παραμέτρων για την κάθε διαδικασία ξεχωριστά.

«Οραματιζόμαστε μελλοντικές λύσεις κινητικότητας που γίνονται δυνατές με τη χρήση προηγμένης ρομποτικής -ακόμη και επεκτείνοντας τις λύσεις κινητικότητάς μας στη Metamobility. Αυτό το όραμα θα επιτρέψει την απεριόριστη ελευθερία κινήσεων και την πρόοδο για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Euisun Chung, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου, κατά την παρουσίαση του project στη CES.

Advertisement

Μέσω της έξυπνης χρήσης ρομπότ, η Hyundai θέλει να δημιουργήσει περισσότερους τρόπους για να εκτελεί εργασίες εξ αποστάσεως. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τη χρήση ενός ρομπότ για να ταΐσετε τα κατοικίδιά σας στο σπίτι ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσετε για να τα… χαϊδέψετε. Αν αυτό ακούγεται κάπως, έχει σημασία να πούμε πως η Hyundai «βλέπει» την εφαρμογή της ρομποτικής αντίστοιχα και στον εργασιακό χώρο.

Χρησιμοποιώντας ένα «ρομποτικό αντιπρόσωπο» μέσω μιας συγκεκριμένης εφαρμογής με τεχνολογία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, ένας εργαζόμενος θα μπορούσε να χειριστεί πολλά μηχανήματα σε ένα εργοστάσιο, ενώ ο ίδιος θα βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία. «Η ιδέα πίσω από το Metamobility είναι ότι ο χώρος, ο χρόνος και η απόσταση δεν θα έχουν καμία απολύτως επιρροή στη ζωή και τη καθημερινότητα», δήλωσε ο Chang Song, επικεφαλής του τμήματος Transportation Service του Hyundai Motor Group.

Advertisement

«Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα από την καθηλωτική εμπειρία μεσολάβησης «be there» που παρέχει το metaverse, τα ρομπότ θα γίνουν επέκταση των δικών μας φυσικών αισθήσεων, επιτρέποντάς μας να αναδιαμορφώσουμε και να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητά μας». Όσο «μακρινό» και ανησυχητικό κι αν ακούγεται αυτό, είναι μια πραγματικότητα που η εξέλιξη της τεχνολογίας θα φέρει μπροστά μας σε κάποια χρόνια από τώρα.

Προφανώς και η ρομποτική της Hyundai με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα θα παραμείνει στην υπηρεσία του χρήστη (π.χ. εξωσκελετός για την υποστήριξη του ανθρώπινου σώματος σε βαριές χειρονακτικές εργασίες). Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει επίσης την εμπειρία της ως αυτοκινητοβιομηχανία για να προσφέρει κινητικότητα σε πράγματα, όχι μόνο στους ανθρώπους και για το λόγο αυτό, έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα μονού τροχού πάνω στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai σταματά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης;
To καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα του νέου Hyundai Ioniq 5
Συμφωνία-ορόσημο μεταξύ Hyundai και Samsung για κατασκευή ημιαγωγών;