Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI 2022

Οι 10+1 λόγοι που κάνουν το Hyundai Ioniq 5 το καλύτερο ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι 10+1 λόγοι που κάνουν το Hyundai Ioniq 5 το καλύτερο ηλεκτρικό SUV

HYUNDAI 2022

Οι 10+1 λόγοι που κάνουν το Hyundai Ioniq 5 το καλύτερο ηλεκτρικό SUV

HYUNDAI 2022

Με το Ioniq 5 η Hyundai έβαλε όλη την τεχνογνωσία και την σχεδιαστική της φαντασία στο να δημιουργήσει ένα κορυφαίο ηλεκτρικό SUV, το οποίο έρχεται να δείξει τον δρόμο στον ανταγωνισμό και να εγκαταστήσει την Hyundai στην κορυφή των κατασκευαστών στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στην εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Hyundai έχει ήδη κάνει μεγάλα και αξιόλογα βήματα, με αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν και εντυπωσιάζουν σε όλο τον πλανήτη, κατακτώντας μάλιστα και τις πρώτες θέσεις των πωλήσεων σε πολλές αγορές του κόσμου.

Με το Ioniq 5 περνά σε μία εντελώς νέα φάση της πορείας της προς την πλήρη μεταστροφή της σε ηλεκτρική μάρκα, φέρνοντας στην αγορά ένα ιδιαίτερα μελετημένο και άψογα εκτελεσμένο αυτοκίνητο, που εντυπωσιάζει τους πάντες. Ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για το τεχνολογικό του υπόβαθρο αλλά και την σχεδιαστική του έμπνευση, το οποίο ξεχωρίζει για πολλούς και σοβαρούς λόγους από όλον τον ανταγωνισμό της κατηγορίας. Ας δούμε τους πιο σημαντικούς από αυτούς:

Advertisement
Advertisement

1. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Η κατασκευή της έχει γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή ακαμψία αλλά και την καλύτερη τοποθέτηση της μπαταρίας για βελτίωση των οδηγικών του χαρακτηριστικών.

2. Διαθέτει μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση, η οποία το κάνει μοναδικό και ξεχωριστό ανάμεσα σε όλα τα premium ηλεκτρικά SUV της αγοράς. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα τα οποία αποτελούνται από λυχνίες LED και μικρές συστάδες από φωτεινά pixel τα οποία προσδίδουν έναν πολύ μοντέρνο χαρακτήρα στην εμφάνισή του.

Advertisement

3. Είναι πληθωρικό σε διαστάσεις και χώρους για τους επιβάτες. Το crossover αμάξωμα του Ioniq 5 χαρακτηρίζεται από τις απόλυτα ισορροπημένες γραμμές του και τους μικρούς προβόλους λόγω του επιμηκυμένου μεταξονίου. Με μήκος 4.635 χιλιοστά, πλάτος 1.890 χιλιοστά και ύψος 1.605 χιλιοστά, καθώς και μεταξόνιο 3.000 χιλιοστά, το Ioniq 5 προσφέρει απίστευτη ευρυχωρία και μοναδική πρακτικότητα.

4. Διαθέτει κορυφαίους χώρους για επιβάτες χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο και το εντελώς επίπεδο δάπεδο. Εξίσου μεγάλο είναι και το πορτ-μπαγκάζ στα 531 λίτρα, τα οποία μπορούν να φθάσουν έως και τα 1.600 λίτρα με ασύμμετρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Τα καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν έως 135 χιλιοστά κατά τον εγκάρσιο άξονα ενώ υπάρχει και έξτρα χώρος αποθήκευσης 57 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό.

Advertisement

5. Έχει ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και πρακτικό σαλόνι. Η σχεδιαστική φιλοσοφία «Living Space» είναι αυτή που κυριαρχεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου με βασικό χαρακτηριστικό το Universal Island, την κεντρική κονσόλα που μπορεί να μετακινηθεί έως και 140 χιλιοστά.

6. Διαθέτει ένα πολύ εντυπωσιακή ταμπλό, με δύο οθόνες 12 ιντσών, μία για το πολύ εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων και μία για τον πίνακα οργάνων. Υπάρχει επίσης ένα πολύ μεγάλο HUD με στοιχεία ενισχυμένης πραγματικότητας, ενώ κορυφαία είναι και η ποιότητα των υλικών. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι για την κατασκευή των ιδιαίτερα άνετων καθισμάτων και του διάκοσμου χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον από ανακυκλωμένες φιάλες PET και φυτικές ίνες, ενώ το δέρμα είναι οικολογικό ειδικά επεξεργασμένο.

Advertisement

7. Διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Η προηγμένη πλατφόρμα E-GMP του IONIQ 5 μπορεί να υποστηρίξει υποδομές φόρτισης 400 V και 800 V. Η πλατφόρμα προσφέρει στάνταρ δυνατότητα φόρτισης 800 V, μαζί με φόρτιση 400 V, χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα εξαρτήματα ή αντάπτορες.

8. Εφοδιάζεται με δύο μπαταρίες, μία στις 58 kW και μία στις 77,4, kWh. Οι εξελιγμένες αυτές μπαταρίες είναι μικρές σε διαστάσεις και μεγάλες ενεργειακής πυκνότητας. Η φόρτισή τους μπορεί να διαρκεί έως και 18 λεπτά από το 10-80% της χωρητικότητας σε φορτιστές των 350 kW ενώ μπορούν να προσφέρουν αυτονομία 100 χιλιομέτρων με μόνο 8 λεπτά φόρτιση.

9. Διατίθεται σε μία ευρεία γκάμα εκδόσεων και συστημάτων κίνησης, τόσο στους εμπρός όσο και στους τέσσερις τροχούς. Αναλυτικά, υπάρχουν οι εξής εκδόσεις:

Μπαταρία 77,4 kW
AWD
Iσχύς: 225 kW, 306 PS
Ροπή: 605 Nm
0-100 km/h: 5.2 δευτερόλεπτα

2WD
Ισχύς: 160 kW, 218 PS
Ροπή: 350 Nm
0-100 km/h: 7.4 δευτερόλεπτα

Μπαταρία 58 kWh
AWD
Ισχύς: 173 kW, 235 PS
Ροπή: 605 Nm
0-100 km/h: 6.1 δευτερόλεπτα

2WD
Ισχύς: 125 kW, 170 PS
Ροπή: 350 Nm
0-100 km/h: 8.5 δευτερόλεπτα

Η μέγιστη αυτονομία του Ioniq 5 με μία μόνο φόρτιση φθάνει έως και τα 491 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Process).

11. Εφοδιάζεται με το έξυπνο και ιδιαίτερα πρωτοποριακό σύστημα V2L. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το Ιoniq 5 μπορεί να δώσει ρεύμα ισχύος 3,6 kW σε ηλεκτρικές συσκευές του ιδιοκτήτη του, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα να φορτίσει διάφορες συσκευές (για παράδειγμα ένα ποδήλατο) ή να λειτουργήσει κάποιες οικιακές συσκευές όταν είναι σταματημένο αλλά και όταν κινείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το «καυτό» Hyundai Ioniq 5 N
Με το Hyundai Ioniq 5 στη Βαλένθια (+video)
Hyundai Ioniq 5: Τι μπορείτε να φορτίσετε με την μπαταρία του