Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζει νέο κινητήρα 2,3 Turbo για τα «Ν»

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai ετοιμάζει νέο κινητήρα 2,3 Turbo για τα «Ν»

ΝΕΑ

Η Hyundai ετοιμάζει νέο κινητήρα 2,3 Turbo για τα «Ν»

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hyundai και πιο συγκεκριμένα το N Division, εξελίσσει ένα νέο τετρακύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 2,3 λίτρων που προφανώς θα αποτελεί το «όπλο» κάτω από το καπό ορισμένων δυναμικών εκδόσεων των μοντέλων της Κορεάτικης εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα του τμήματος «N» χρησιμοποιούν τον 2λιτρο turbo. Η είδηση που κυκλοφορεί στην Κορέα κάνει λόγο για εξέλιξη ενός ακόμα δυνατότερου συνόλου 2,3 λίτρων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αυτός ο νέος κινητήρας θα διακρίνεται για την ευστροφία του παρά τη μεγάλη του χωρητικότητα, φτάνοντας να έχει όριο περιστροφής πάνω από τις 7.000 σ.α.λ. Αυτή είναι όμως και η μοναδική πληροφορία που υπάρχει για το νέο αυτό μηχανικό σύνολο, καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα περισσότερο, ούτε καν ως φήμη σχετικά με αυτό. Στις αρχές του 2020 κάποιες «κατασκοπευτικές» εικόνες έφεραν στο φως της δημοσιότητας ένα κεντρομήχανο πρωτότυπο της Hyundai που είχε την ένδειξη «MR23T».

Advertisement
Advertisement

Η προφανής «απόδοση» του κωδικού, θα είχε νόημα να είναι για χωρητικότητα κινητήρα 2,3 λίτρων με Turbo και τεχνολογία άμεσου ψεκασμού. Ένα τέτοιο σύνολο θα μπορούσε να είναι εύκολα ικανό για απόδοση πάνω από 320 ίππους, ενώ κάποια ενδεχόμενη εκδοχή του με mild ή και κανονικό υβριδικό σύστημα, θα ανέβαζε περαιτέρω την απόδοση. Φυσικά και το ρόλο του σε αυτό παίζει το επίπεδο της απόδοσης που ανταγωνισμού των hot hatch που αυτή την περίοδο είναι πάνω από τους 300 ίππους– ενώ το τρέχον δίλιτρο “Ν” σύνολο της Hyundai αποδίδει έως 275 ίππους. Ασφαλείς προβλέψεις για τη χρονική τοποθέτηση της επίσημης παρουσίασης ενός τέτοιου συνόλου, δεν μπορούν να γίνουν αλλά θεωρούμε απίθανο το να μην παρουσιαστεί η πρόταση αυτή μέσα στην επόμενη διετία– έως το 2022.

Διαβάστε επίσης: 

Advertisement

Στις αρχές του 2021 το πρώτο ηλεκτρικό Ioniq από τη Hyundai

Τα μοντέλα Ν της Hyundai “ορκίζονται” στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Advertisement

Κεντρομήχανο sport μοντέλο από τη Hyundai