Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μοντέλα N της Hyundai ορκίζονται στο χειροκίνητο κιβώτιο

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μοντέλα N της Hyundai ορκίζονται στο χειροκίνητο κιβώτιο

ΝΕΑ

Τα μοντέλα N της Hyundai ορκίζονται στο χειροκίνητο κιβώτιο

ΝΕΑ

Η Hyundai παραμένει δεσμευμένη να προσφέρει τα μοντέλα που εστιάζουν στον οδηγό με τον κωδικό “N” αποκλειστικά με χειροκίνητα κιβώτια. Τώρα προσφέρει κι άλλη εναλλακτική…

Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας βρήκε πραγματικά το mojo του τα τελευταία χρόνια με το λανσάρισμα του τμήματος επιδόσεων Ν και έβαλε φωτιά στην κατηγορία των hot hatch με το αγαπημένο i30 N, το οποίο πωλείται αποκλειστικά με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Η Hyundai λάνσαρε πρόσφατα προαιρετικά ένα οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το Veloster N που σύντομα θα το προσφέρει στο i30 N. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης του στο Motoring, ο σχεδιαστής προϊόντων της Hyundai, Howard Lam, είπε πως θα προσφέρει στους οδηγούς την επιλογή ενός χειροκίνητου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη στο μέλλον.

“Όπου είναι δυνατόν, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους αγοραστές την επιλογή ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων ή του οκτατάχυτου διπλού συμπλέκτη”, δήλωσε ο Lam. «Είναι δύσκολο να πούμε τι θα επιτύχουμε, αλλά καταλαβαίνουμε ότι οι ανταγωνιστές μας που προσφέρουν αυτόματο κιβώτιο έχουν επιτύχει έναν σημαντικό συνδυασμό με αυτού του είδους τα κιβώτια. Πρέπει απλώς να περιμένουμε. Θα έλεγα ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αγοράσουν το αυτοκίνητο λόγω του κιβωτίου”.

Η Hyundai ετοιμάζει μια σειρά μοντέλων επιδόσεων N για τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο είναι το i20 N ως αντίπαλος των Volkswagen Polo GTI, Ford Fiesta ST και Renault Clio RS. Αυτό θα διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 με ισχύ 200 ίππους και θα πωλείται στάνταρ με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά φαίνεται πολύ πιθανό να προσφερθεί και με ένα αντίστοιχο διπλού συμπλέκτη. Η συνέχεια αφορά τα Kona N και Elantra N.