Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο και το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο και το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq

ΝΕΑ

Έτοιμο και το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο που επιχειρεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Toyota Prius στην κατηγορία των υβριδικών οχημάτων θα λανσαριστεί το καλοκαίρι και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η Hyundai παρουσίασε στην Κορέα την πρώτη φωτογραφία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ioniq Electric, το οποίο βασίζεται σε πλατφόρμα που εξελίχθηκε ειδικά για την περίσταση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Hyundai, το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 120 PS και επιτρέπει στο Ioniq Electric να επιταχύνει έως τα 165 km/h. Η αυτονομία που χαρίζουν οι μπαταρίες του με μία φόρτιση είναι 169 km, τιμή χαμηλή όμως απέναντι σε ανταγωνιστικά μοντέλα όπως το Nissan Leaf (το οποίο στη νέα του έκδοση προσφέρει 250 km).

Οπτικά, το μήκους 4,47 m. ηλεκτρικό sedan δε διαφοροποιείται από το υβριδικό Ioniq, αν εξαιρέσουμε τη γρίλια. Η τιμή του στη Νότια Κορέα ορίζεται στα 40 εκατ. γουόν (κοντά στα 30.000 ευρώ), με την κρατική όμως επιδότηση σε ορισμένες περιοχές θα υποχωρεί στα 15.000 ευρώ. Στόχος της Hyundai είναι να πουλήσει εντός του 2016 στην τοπική αγορά 4.000 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement