Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Geely ποντάρει στη μεθανόλη

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Geely ποντάρει στη μεθανόλη

ΝΕΑ

Η Geely ποντάρει στη μεθανόλη

ΝΕΑ

Σε πρόσφατη δημόσια ομιλία του ο πρόεδρος της κινέζικης Geely ανακοίνωσε πως η εταιρία θα συνεχίζει την εξέλιξη και παραγωγή μοντέλων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο μεθανόλη αν και αυτή τη κίνηση δεν είναι σίγουρο πως θα αποδώσει.

Advertisement
Advertisement

Την στιγμή που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχει στραφεί στην ηλεκτροκίνηση εστιάζοντας όλες τις δυνάμεις της στην εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας είναι σπάνιο να ακούμε για στρατηγικές κινήσεις που σχετίζονται με συμβατικά καύσιμα.

Γι’αυτό το λόγο η ανακοίνωση του προέδρου της Geely, Li Shufu, πως η εταιρία θα συνεχίσει να ασχολείται με αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο την μεθανόλη προκάλεσε την προσοχή αρκετών. Η Geely είναι μεταξύ των λίγων κατασκευαστών παγκοσμίως που μεταξύ άλλων παράγουν αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες μεθανόλης και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση δοκιμών και εξέλιξης αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών που θα χρησιμοποιηθούν ως ταξί και οχήματα μεταφορών σε πόλεις της δυτικής Κίνας.

geely methanol

Advertisement
Advertisement

Ο Li ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Geely έχει επενδύσει στην ισλανδική εταιρία Carbon Recycling International η οποία ερευνά μεθόδους παραγωγής μεθανόλης από διοξείδιο του άνθρακα, κάνοντας έτσι το καύσιμο πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Ο ίδιος βέβαια παραδέχθηκε πως αυτή η κίνηση της εταιρίας δεν είναι δεδομένο πως θα αποδειχθεί επιχειρηματικά σωστή. Ωστόσο η Κίνα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μεθανόλη ως παράγωγο του άνθρακα καθώς ένα τέτοιο καύσιμο θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση της χώρας λόγω των τεράστιων αποθεμάτων λιγνίτη που διαθέτει και τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην παραγωγή μεθανόλης. Παράλληλα η αύξηση των οχημάτων μεθανόλης θα έχει και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς οι εκπομπές ρύπων είναι χαμηλότερες από αυτές των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

geely methanol

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Geely: Ιδρύει νέα μάρκα για να γκρεμίσει την κυριαρχία της Tesla
Το πρώτο μοντέλο της Zeekr της νέας μάρκας της Geely
Η Geely ετοιμάζει επαναστατικό ηλεκτρικό τράκτορα