Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Geely: Ιδρύει νέα μάρκα για να γκρεμίσει την κυριαρχία της Tesla

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Geely: Ιδρύει νέα μάρκα για να γκρεμίσει την κυριαρχία της Tesla

ΝΕΑ

Geely: Ιδρύει νέα μάρκα για να γκρεμίσει την κυριαρχία της Tesla

ΝΕΑ

Αποφασισμένη να βάλει φρένο στην επέλαση της Tesla στην Κίνα είναι η Geely, μέσω της ίδρυσης μιας νέας premium μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Αδιαμφισβήτητη είναι η κυριαρχία της Tesla στο πεδίο των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, όπως μαρτυρά και ο υπερδιπλασιασμός των πωλήσεών της στη χώρα το 2020. Οι εντυπωσιακές, μάλιστα, επιδόσεις της με αιχμή του δόρατος το Model 3 σημειώθηκαν εν μέσω πανδημίας και παρά τον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους εγχώριους κατασκευαστές.

Η παντοκρατορία της Tesla έχει αρχίζει και… ξενίζει την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, η οποία είναι αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση προς όφελός της.

Αυτό επιδιώκει να το επιτύχει μέσω της ίδρυσης μιας νέας premium μάρκας παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, σύμφωνα με το Reuters.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία θα ονομάζεται “Zeekr” και θα βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» της Lingling Technologies, η οποία αποτελεί μία από τις θυγατρικές της Geely.

Θεμελιώδης στόχος της Geely είναι να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην κυριαρχία της Tesla, αλλά και να δημιουργήσει premium αυτοκίνητα τα οποία θα μπορούν να ανταγωνιστούν κάποιες από τις ηγέτιδες δυνάμεις, όπως είναι η Mercedes.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εγκαινιάσει εκθέσεις στα κέντρα κάποιων από των μεγαλύτερων πόλεων, ενώ για την κατασκευή των οχημάτων της θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα της Geely, Sustainable Experience Architecture.

Η τελευταία θα μπορεί να ενσωματώνει μπαταρίες χωρητικότητας 110 kWh, που σύμφωνα με την εταιρεία θα παρέχουν έως και 700 χλμ. αυτονομίας, ενώ θα τροφοδοτούν κινητήρες ισχύος έως και 635 ίππων. Για να εφοδιαστεί η μπαταρία με 120 χλμ., δεν απαιτούνται περισσότερα από 5 λεπτά φόρτισης.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η Geely κατέχει πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων τη Volvo, τη Lynk&Co και την Polestar.

Διαβάστε επίσης:
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen
Πότε θα δούμε την Volkswagen e-Αστυπάλαια;
To μεγάλο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen «απέναντι» στο Tesla Model S

Advertisement